Selectie Giro d´Italia 2013: Team Saxo-Tinkoff

Team Saxo-Tinkoff
Team Saxo-Tinkoff

Team Saxo-Tinkoff heeft de selectie bekend gemaakt voor de 96e Giro d ‘Italia.

De 23 jarige Rafal Majka zal de kopman zijn en mikt op een goed eindklassement. De in Krakau geboren Pool maakte als knecht van Alberto Contador indruk in de Vuelta.Die ronde besloot Rafa als 32e om zijn goede vorm vervolgens mee te nemen naar de Ronde van Peking, waar hij het jongerenklassement won.

Voor de sprint zal het Deense team rekenen op veteraan Daniele Bennati en Manuele Baoro, specialisten in het sprinten en tijdrijden.

Karsten Kroon werd ook door de wielerformatie opgeroepen voor de Giro d’Italia.  De intussen 37-jarige Drent mikt in Italië op de vroege vlucht, maar gaat tevens in dienst van kopman Rafal Majka rijden.

  • Kroon maakte pas in de Volta Ciclista a Catalunya zijn rentree na een blessure die hij dit jaar in de 3e etappe van de Tour of Qatar opliep. Kroon raakte betrokken bij een valpartij en liep daarbij een flinke vleeswond aan zijn dij op, waarna hij naar het ziekenhuis werd overgebracht.

Selectie Team Saxo-Tinkoff

Rory Sutherland, Mats Christensen, Matti Breschel, Karsten Kroon, Daniele Bennati, Manuele Boaro, Rafael Majka, Bruno Pires en Evgeni Petrov

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.