World Series-Cycling : 19 wedstrijden en 26 miljoen euro prijzengeld.   Leave a comment

Thomas Kurt

Thomas Kurt

De World Series Cycling van de Tsjechische zakenman Zdenek Bakala moeten de Champions League van het wielrennen worden. Het basisproject bevat 19 wedstrijden en een prijzenpot van 26 miljoen euro. Dit meldt het Nieuwsblad BE.

Bakala en zijn rechterhand Bessel Kok (bestuurslid OPQ en van Belgacom) namen voor hun project de Londense firma  “Sporters Promoter Gifted “ in de arm.

Bij die firma kwamen ze terecht bij Jonathan Price en Thomas Kurth.

Price is een specialist in het bundelen van tv-rechten. Thomas Kurth was in een vorig leven de general manager van de G14 van de rijkste Europese voetbalclubs. Hun nieuwe concept, waarvan zowel de teams, de renners, de organisatoren en de UCI beter van worden, willen ze ten vroegste volgend seizoen (gedeeltelijk) concretiseren. De grote lijnen liggen al vast.

Het moet allemaal veel simpeler, herkenbaarder en flitsender’, aldus Price. ‘Een vierdaagse met een sprintetappe, een golvende rit, een tijdrit en een bergetappe. Of een ploegentijdrit. Dat kunnen bestaande of nieuwe wedstrijden zijn. Het seizoen moet over de continenten heen met de zon mee evolueren: beginpunt Tour Down Under en eindigen in Azië.

Het streefdoel is 14 ploegen (280 renners) en misschien delen we ook enkele wildcards uit’, aldus Price. Op het einde van het seizoen willen we zoals in de Formule 1 een” Individual Champion” en een “Team Champion” kronen. Om de Word Series Cycling te starten denken we aan een prijzenpot van 26 miljoen euro.’

ANTIDOPING ‘Alles gebeurt onder de WADA-code. Er worden onafhankelijk van de UCI antidopingcontroles gehouden. Bij een overtreding volgt ook een contractsanctie. We trekken zo’n 4 miljoen euro uit voor

‘We moeten meer sponsors als Coca Cola’s en Red Bulls binnen deze sport krijgen. We hebben al een geïnteresseerde tv-zender en een global sponsor’, aldus Price en Kurth, die aan een gelijkwaardig project voor het vrouwenwielrennen werken.

Posted 12 december 2012 by toncarnas in Nieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: