Olympia’s 3M Tour opnieuw van Reuver naar Duitsland   Leave a comment

DSC_1566

Het is inmiddels een vaste etappe in de oudste etappewedstrijd van Nederland – Olympia’s Tour – de rit van Reuver naar Brüggen in de bondsrepubliek Duitsland.

Reuver

Reuver

Startplaats Reuver in Midden-Limburg is gelegen tussen de Maas en de grens met Duitsland. De aankomstplaats is Brüggen in de gemeente Kerpen in de deelstaat Nordrhein-Westfalen. Ook de komende editie is deze rit weer van de partij. Vandaag tekende de organisatie met alle partijen de schriftelijke overeenkomst.

Brüggen

Brüggen

Na het vertrek in Reuver trekt het peloton de grens met Duitsland over op weg naar de gemeente Brüggen. De enige wijziging die de etappe ondergaat is de passage in het centrum van Brüggen, wat vorig jaar nog niet het geval was.

Wel zijn er weer eerst drie grote omlopen, gevolgd door drie plaatselijke rondjes in Reuver. Op zaterdag 1 oktober ligt er dan naar waarschijnlijkheid de laatste kans voor een sprintzege in Olympia’s Tour 2016. Een dag later sluit de ronde namelijk af tussen Margraten en Noorbeek, met vele Zuid-Limburgse heuvels.

Vanaf 2015 heeft de oudste rittenkoers van Nederland een nieuwe sponsor gevonden in de multinational 3M. Dit technologiebedrijf, dat ook een eigen wielerploeg heeft, zorgt ervoor dat het platform waarop jonge talenten zich kunnen tonen behouden blijft. Het parcours is in grote lijnen vergelijkbaar met dat van vorig jaar.

Jetse Bol

Jetse Bol

Vorig jaar schreef Jetse Bol voor de derde keer in zijn carrière Olympia’s Tour op zijn naam. De 28-jarige renner uit Avenhorn van Team Join-S-De Rijke zag in de 150 kilometer lange slotrit in de straten van Rijswijk zijn voorsprong in het klassement niet meer in gevaar komen. Bol, die eerder al de beste was in 2009 en 2011, schreef daarmee geschiedenis.

DSC_1526

Posted 19 februari 2016 by toncarnas in Nationaal, Nieuws

Tagged with ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: