Voortbestaan Tour of Oman lijkt gewaarborgd voor de toekomst   Leave a comment

Foto 1

Er komt wellicht volgend seizoen een achtste editie van de Tour of Oman. Het contract met de regering is na de editie van dit jaar officieel ten einde maar bij alle partijen leeft de intentie om de samenwerking volgend jaar voort te zetten en dat er opnieuw gekoerst wordt in Oman.

Op de persconferentie daags voor de start wilde Salim bin Mubarak Al Hassani, voorzitter van het Sportcomité van Oman al kwijt dat er na de koers een beslissing zou vallen over de toekomst van de meerdaagse wielerwedstrijd in Oman en dat die mede afhankelijk zou zijn van het succes van de uitgave van dit jaar.

01_VIPs_enter[1]

Salim bin Mubarak Al Hassani,

Een beslissing die in principe wordt genomen door de regering die uiteindelijk de koers moet bekostigen. De interesse is er zeker bij de overheid. Het belang van de koers wordt erkend. Oman heeft het op het ogenblik niet gemakkelijk door de oliecrisis. Het toerisme wordt steeds belangrijker en het land moet gepromoot worden.

De 2HC rittenkoers in het oliestaatje wordt georganiseerd door Dirk De Pauw en Eddy Merckx, verenigd in een associatie die ook de Tour of Qatar organiseert en die de steun krijgt van Amaury Sport Organisation (ASO).

Mede door het vele klimwerk kan de Tour of Oman elk jaar rekenen op een sterk deelnemersveld. De zevende editie werd eerder deze maand gewonnen door Vincenzo Nibali.

tour-of-oman-overview

 

Posted 23 februari 2016 by toncarnas in ASIA TOUR

Tagged with , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: