Voorbeschouwing Kuurne-Brussel-Kuurne 2016   Leave a comment

220px-Renbaan(07)[1]

Na de Omloop Het Nieuwsblad staat met Kuurne-Brussel-Kuurne de tweede wedstrijd van het Belgische openingsweekend op het programma. Het is een traditionele sprinterskoers en wordt verreden op zondag 28 februari 2016.

Het is de 68e editie van de Belgische wielerkoers. Het is een wedstrijd van categorie 1.HC (Hors Categorie) in de UCI Europe Tour.

Na de traditionele start op de renbaan in Kuurne trekt het peloton vanuit de West-Vlaamse gemeente richting het oosten. Niet tot Brussel – zoals de naam van de race doet vermoeden – maar in Ninove wordt er teruggekeerd, maar dan wel naar een meer heuvelachtige route.

Er liggen 11 hellingen op de renners te wachten en dat is er één meer dan in 2015. De nieuwkomer is Mont de l’Enclus, ofwel de Kluisberg, na 124 kilometer. Het zwaartepunt bevindt zich tussen kilometer 85 en 135, waarin La Houppe, de Kanarieberg, Kruisberg, Côte de Trieu, Oude Kwaremont en de Tiegemberg beklommen worden. Vooral de Oude Kwaremont, eveneens een belangrijke scherprechter in de Ronde van Vlaanderen, zou wel eens voor verschillen kunnen zorgen.

De laatste 50 kilometers in de koers zijn vlak en na 170 kilometer wordt de aankomstplaats weer bereikt. In de straten van Kuurne krijgen de renners nog twee lokale ronden van 16 kilometer voorgeschoteld.

_82599675_markcavendish[1]

Vorig jaar schreef Mark Cavendish de 67ste editie van Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam . Voor de Manx Express was het na 2012 voor de tweede keer in zijn loopbaan dat hij Kuurne-Brussel-Kuurne won. De renner van Etixx-Quick Step was de snelste in een massaspurt.

Na 193 kilometer bleef Cavendish uit Douglas op het Isle of Man in de straten van Kuurne de Noor Alexander Kristoff (KAT) net voor. De derde plaats ging naar de Italiaan Elia Viviani (SKY).Tom van Asbroeck (TLJ)eindigde op de vierde plaats. Raymond Kreder (ROO) eindigde op de negende plaats en was beste Nederlander.

De aankomstlijn is weer getrokken op de lange en brede Brugsesteenweg in Kuurne. De finish wordt daar tussen half vijf en vijf uur verwacht.

E3 Prijs Harelbeke 09 049 E3 Prijs Harelbeke 09 053

De hellingen van Kuurne-Brussel-Kuurne 2016:

 • Edelareberg – op 170,8 kilometer van de finish
 • La Houppe – 117,3 km
 • Kanarieberg – 110,7 km
 • Kruisberg – 103,6 km
 • Hotond – 99,2 km
 • Cote du Trieu – 94,3 km
 • Oude Kwaremont – 85,2 km
 • Kluisberg – 78,2 km
 • Tiegemberg/Vossenhol – 62,1 km
 • Holstraat – 57,7 km
 • Nokereberg – 50,1 km

E3 Prijs Harelbeke 09 054

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: