Eneco Tour 2016 start in Bolsward   Leave a comment

 

naamloos

Zoals eerder al bekend was gemaakt, zal de 12e editie van de Eneco Tour plaatsvinden in de maand september op twee weken voor het WK in Qatar. De WorldTour-koers door Nederland en België start op maandag 19 september in Bolsward in de provincie Friesland. De slotrit voert net als het afgelopen jaar naar Geraardsbergen in de provincie Oost-Vlaanderen. Dit in verband met de Olympische Spelen die midden augustus wordt georganiseerd.

_DSC5026

Een andere wijziging ten opzichte van andere jaren is dat er een ploegentijdrit in het programma zit. De organisatie hoopt daarmee renners die deze discipline op het WK in Qatar gaan rijden tegemoet te komen.

Op de tweede dag is er de individuele tijdrit in Breda en het zal de eerste test zijn voor de renners die alert zijn op een eventuele eindwinst. De etappe start in het centrum van Breda op de Claudius Prinsenlaan en gaat richting het Mastbos. De finish is op dezelfde plaats als de startlocatie.

DSC02437

Om de renners die zich voorbereiden op het WK in Qatar extra van dienst te zijn, is het parcours wat vlakker dan we gewend zijn, zegt koersdirecteur Rob Discart in een persbericht. Dat komt goed uit voor de renners die zich optimaal willen voorbereiden op het WK in Qatar. De tijdrijders kunnen tijdens de Eneco Tour dus hun benen testen met oog op het WK”

DSC02449

Voor etappe drie trekt de karavaan naar Blankenberge in de provincie West-Vlaanderen. Het is de belangrijkste badplaats aan de Belgische kust. Het blijft vlak tot aan de aankomst in Ardooie

Etappe vier vertrekt uit Aalter in de provincie Oost-Vlaanderen en de streep is getrokken in St. Pieters-Leeuw in de provincie Vlaams-Brabant.

Het startpodium van de ploegentijdrit staat opgesteld in de Nederlandse gemeente Sittard-Geleen in de provincie Limburg. Wederom een belangrijke dag voor de renners die hun zinnen hebben gezet op het eindklassement.

Als het klassement na de rit nog niet definitief gemaakt is, dan zorgt de voorlaatste rit met start in Riemst en aankomst in Lanaken daar wel voor. Het parcours voert de karavaan door de provincie Belgisch Limburg één van de vijf provincies van het Vlaams Gewest.

Manuel Quinziato

Manuel Quinziato

De renners krijgen op de slotdag een etappe voorgeschoteld vol met hellingen die we kennen uit de Ronde van Vlaanderen. Vorig jaar schreef Manuel Quinziato de slotrit van de Eneco Tour op zijn naam. De 36-jarige Quinziato uit Bolzano in de regio Trentino-Alto Adige van het team BMC van manager Jim Ochowicz kwam op de Vesten in Geraardsbergen als eerste over de finish, nadat hij in de finale zijn twee medevluchters achter zich had gelaten.

Tim Wellens

Tim Wellens

De 24-jarige Tim Wellens uit Sint-Truiden in de Belgische provincie Limburg behield de witte leiderstrui en mocht zich voor het tweede jaar op rij eindwinnaar noemen.

  1. De Gouden Kilometer, die vorig jaar in navolging van de Baloise Belgium Tour werd geïntroduceerd, blijft gehandhaafd. Het concept waarbij in volle finale bij drie sprintjes bonificaties seconden zijn te verdienen, bleek een succes.

Rittenschema Eneco Tour 2016:

  1. 19/09: Etappe 1: Bolsward – Bolsward
  2. 20/09:Etappe 2: Breda – Breda (ITT)
  3. 21/09: Etappe 3: Blankenberge – Ardooie
  4. 22/09: Etappe 4: Aalter – St-Pieters-Leeuw
  5. 23/09: Etappe 5: Sittard-Geleen – Sittard-Geleen (TTT)
  6. 24/09: Etappe 6: Riemst – Lanaken
  7. 25/09: Etappe 7: Bornem – Geraardsbergen

DSC_9687

 

 

Posted 1 maart 2016 by toncarnas in WorldTour

Tagged with , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: