Craft Ster van Zwolle opent het nationale klassiekerseizoen 2016   Leave a comment

_DSC2915

De 56e Craft Ster van Zwolle is de opener van het nationale wielerseizoen en begint de Topcompetitie 2016. Het is de enige internationale wedstrijd (1.2) in de Topcompetitie en dat betekent dat er ook buitenlandse ploegen mee gaan doen.

Zwolle[3]

Er staan zaterdag 19 Nederlandse ploegen (7 continentale  en 12 clubteams) en een sterk internationaal deelnemersveld met zes ploegen om 12:00 uur aan het vertrek op het Grote Kerkplein in Zwolle. De finish is rond 16:00 uur op de Ceintuurbaan ter hoogte van de Isala Klinieken in de hoofdstad van de provincie Overijssel.

_DSC4814 _DSC4850

Nieuw in de koers is dat er bovenop de Lemelerberg punten te verdienen zijn voor het bergklassement, een nieuw onderdeel in de Topcompetitie. De renner die als eerste de top van de Lemelerberg passeert krijgt na de finish op de Ceintuurbaan de bolletjestrui om de schouders. Daar worden ook de oranjetrui (leider in de Topcompetitie), witte trui (beste jongere) en de blauwe trui (hoogst geklasseerde clubrenner) uitgereikt. Ook wordt de meest strijdlustige renner in de bloemen gezet.

DSC_8824

Vorig jaar schreef Elmar Reinders de 55e editie van de Ster van Zwolle op zijn naam. De 22-jarige Reinders uit de ‘open, groene stad’  Emmen van Cyclingteam Jo Piels versnelde in de finale en won de sprint van een kopgroep van tien. De Belg Dimitri Claeys van Team Verandas Willems en de Noor Haavard Blikra van Team Coop – ØsterHus vervolledigden het podium.

_DSC3588

Enkele kilometers voor de streep ontstond er een kopgroep van 10 man en alles wees in de richting van een massasprint. In de slotkilometers probeerden achtereenvolgens Ronan van Zandbeek van Join-S-De Rijke en Dimitri Claeys weg te rijden uit deze kopgroep.

De aanvallen werden echter gepareerd en daar profiteerde de Reinders van door als eerste over de streep op de Ceintuurbaan in Zwolle te sprinten. De Drent werd tevens de eerste leider in het klassement van de Topcompetitie.

DSC_9347

 

Posted 4 maart 2016 by toncarnas in Europe Tour, Nationaal

Tagged with

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: