Cancellara wint voor 3e keer Strade Bianche in Sienna   Leave a comment

 

Fabian Cancellara

Fabian Cancellara

De jubileumeditie van de Strade Bianche (Ita/1.BC) is na 176 kilometer een prooi geworden voor Fabian Cancellara van de ploeg van manager Luca Guercilena – Trek-Segafredo.

De 34-jarige Zwitser uit Wohlen in het kanton Aargau was de snelste in de straten van Sienna en klopte op het beroemde Piazza del Campo de 30-jarige Tsjech Zdenek Stybar in de sprint. De 28-jarige Gianluca Brambilla uit Bellano in de regio Lombardije werd derde. De 26-jarige Peter Sagan uit Zillina in het noordwesten van Slowakije kwam tekort in de laatste kilometer en finishte als vierde.

la%20strada%20sterrata%20verso%20Agnontia%20DSCN4065[1]

In de 10e editie kregen de renners 52,8 kilometer aan onverharde wegen (strada sterrato -‘witte wegen’) in het Toscaanse heuvellandschap voorgeschoteld, bijna 7 kilometer meer dan vorig jaar. Met een afstand van 176 kilometer werd de Strade Bianche 2016 wel flink ingekort, want in 2015 telde de race nog 200 kilometer.

Direct na de eerste onverharde strook, de twee kilometer lange strook van Vidritta, trok een groep van acht aanvallers naar de kop van de koers met Marcin Mrozek, Pim Ligthart, Riccardo Stacchiotti, Jesse Sergent, Tizianio Dall’Antonia, Lorenzo Rota en de Belgen Jens Debusschere en Tom Van Asbroeck. De kopgroep reed een maximale voorsprong van zes minuten bij elkaar op de Italiaanse wegen.

In de finale speelde Etixx-Quick Step een numerieke meerderheid uit. Het was Brambilla die zich het meest toonde en wist te ontsnappen. Op 500 meter van de streep telde hij nog steeds enkele lengtes voorsprong, maar uiteindelijk zou hij in de steile finale alsnog moeten plooien en zag hij Cancellara met Stybar in zijn wiel over zich heen komen. Stybar, winnaar vorig jaar, wist Spartacus niet meer te remonteren en moest vrede nemen met de tweede plaats.

ZDENEK STYBAR 3

Zdenek Stybar

Het is voor Cancellara de derde zege in de Strade Bianche na eerder ook overwinningen in 2008 en 2012. Er wordt nu een onverharde strook naar hem vernoemd.

stradebianchesurface[1]

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: