Hulst organiseert de internationale Vestingcross 2017   Leave a comment

foto15[1]

Hulst een vestingstad in de provincie Zeeland krijgt op zondag 12 februari 2017 een eigen internationale veldrit genaamd de Vestingcross. De Internationale Wielerunie UCI heeft de veldrit al op de wielerkalender gezet.

De gemeente ligt op een steenworp afstand van Antwerpen de hoofdstad van de gelijknamige provincie en Sint-Niklaas een stad in de provincie Oost Vlaanderen. Hulst profileert zich als de meest Vlaamse stad van Nederland. Geheel verrassend is de match dus niet.

Lars van der Haar

De cycling-cross is ontstaan uit een partnerschap van de Wielervereniging Zeeuws-Vlaanderen en de mensen achter de organisatie van de Polderscross in Kruibeke.

Kurt Vernimmen organisator van de Polderscross: “Als meest Vlaamse stad van Nederland leek Hulst ons de ideale locatie om een wedstrijd van één van de populairste sporten van de Lage Landen te organiseren. Er waren al eerder contacten tussen ons en de gemeente Hulst, maar het idee werd pas rond Nieuwjaar 2016 concreet. Nu, twee maanden later, zijn we dan ook trots bekend te mogen maken dat we deze internationale cross daadwerkelijk gaan organiseren”.

Voorzitter Michel Roos van Wielervereniging Zeeuws-Vlaanderen is net zo trots: “Onze vereniging heeft geen seconde geaarzeld om hieraan mee te werken. We zien als wielerliefhebbers steeds meer wielerevenementen onder druk komen te staan, dus een nieuw initiatief juichen wij heel erg toe. En dit is niet zomaar een evenement; het is een internationaal evenement. Dat zet niet alleen de wielersport goed in de kijker, maar ook de gemeente Hulst in Zeeuws-Vlaanderen én de provincie Zeeland. 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hulst was direct gewonnen voor het initiatief. Wethouder Jean-Paul Hageman van Sport deelt op de Website van de gemeente mede: “Hulst is één van de best bewaarde vestingsteden van Nederland. Met een parcours op de vestingwerken bij de Dubbele Poort is er een unieke entourage voor dit topsportevenement.

_DSC6439

Wout Van Aert schreef in oktober de Polderscross in Kruibeke op zijn naam. De 21-jarige van Aert uit Herentals van wachtte tot de voorlaatste ronde om zijn definitieve aanval in te zetten. Michael Vanthourenhout werd tweede en Laurens Sweeck eindigde op plaats drie.

20160124-_DSC6799 20160124-_DSC679720160124-_DSC6796

Sven Nys kreeg al in de allereerste bocht af te rekenen met een kettingprobleem. De Kannibaal van Baal deed zijn uiterste best om terrein goed te maken, maar even later ging zijn ketting er weer af. Nys reed dan ook een hele wedstrijd in de achtervolging en eindigde uiteindelijk op de zevende plaats.

Maud Kaptheijns

Maud Kaptheijns

 

 

Posted 6 maart 2016 by toncarnas in Nieuws, Veldrijden

Tagged with , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: