A.S.O. en BDR besluiten tot comeback Deutschland Tour   Leave a comment

Deutschland-Tour-Rhein-Foto-265[1]

250px-Flag_of_Germany_(state)_svg

De Deutschland Tour keert binnen afzienbare tijd terug op de wielerkalender van de UCI. Amaury Sport Organisation (A.S.O.)heeft daarover een overeenkomst gesloten met de Bund Deutscher Radfahrer (BDR). De Deutschland Tour hield na de editie van 2008 op te bestaan, vooral vanwege de dopingproblematiek in het wielrennen.

Het is de bedoeling dat de Deutschland Tour binnen twee jaar weer nieuw leven ingeblazen wordt. Volgens de Duitse media is al besloten dat de eerstvolgende editie in 2018 zal zijn. De samenwerking tussen de BDR van Rudolf Scharping en ASO is voor de lange termijn. Gesproken wordt over een periode van zeker tien jaar.

Hafenstadt-dus[1]

De Tourorganisator maakte eind vorig jaar officieel bekend dat Le Grand Départ van de 104ste editie van de Tour de France in de stad Düsseldorf, de hoofdstad van de deelstaat Nordrhein-Westfalen van start zou gaan. De stad maakt deel uit van het Metropoolgebied Rijn-Ruhr. Het is één van de grootse industriegebieden in Europa en het grootste in Duitsland en ligt in het midden van de Rijnvlakte. De eerste twee etappes van de Franse wielerronde zullen in het westen van de grootste deelstaat van de Bondsrepubliek plaatsvinden. Een proloog of een openingstijdrit en een start van de eerste etappe in lijn.

Het zou de vierde keer zijn dat de Tour op bezoek komt in Duitsland. In 1965 begon het grootste wielerevenement ter wereld in Keulen, in 1980 was Frankfurt de startplaats en in 1987 deed de Tour West-Berlijn aan. De laatste keer was in 2005, met een aankomst in Karlsruhe in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg.

logo_dtour08_klein[1]

In de laatste Deutschland Tour 2008 won Tony Martin de laatste etappe in Bremen, een stad in Noord-Duitsland. Der Panzerwagen bleek de snelste in een tijdrit over 34 kilometer. De 23-jarige Martin uit Cottbus in de deelstaat Brandenburg liet zijn landgenoot Bert Grabsch en de Zweed Gustav Erik Larsson achter zich. Linus Gerdemann van Team Columbia (THR) finishte in vierde positie op 1’17, de Duitser werd meteen ook eindwinnaar van de Deutschland Tour, het was zijn negende profzege.

ma-tony-martin-team-columbia[1]

Tony Martin

Met de samenwerking wordt beoogd de Duitse wielersport op een duurzame manier te promoten. De Deutschland Tour vorm daarbij het middelpunt.

De grootste publieke Duitse televisiezender ARD besloot al eerder om de Tour weer live uit te zenden. Dat was sinds 2011 vanwege de dopingschandalen niet meer gebeurd.

BDR

 

 

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: