Voorbeschouwing Nokere Koerse – Danilth Classic 2016   Leave a comment

DSC_18221822 (2)

Vanaf de Grote Markt van Deinze wordt de 71ste editie van Nokere Koerse – Danilth Classic op gang geschoten. De eindmeet is traditioneel na 199 kilometer getrokken bovenop de Nokereberg.

Nokere - Koerse 09 005

Vanuit de startlocatie trekken de renners naar Nokere in het zuidwesten van de provincie Oost-Vlaanderen. Met passages in Kruishoutem en Oudenaarde om na ongeveer 36 km de beklimming aan te vatten van de Tiegemberg, de eerste helling van de dag. Van daaruit gaat het over brede wegen richting Nokere. Wanneer er 83 km op de teller staan, beginnen de renners aan de acht plaatselijke ronden van elk 12,3 kilometer met daarin telkens de beklimming van Nokereberg, een 400 meter lange helling met kasseien.

Jurylid

Nokere Koerse vindt traditioneel plaats op de woensdag voor Milaan-San Remo. Net als in Italië mondt het in Oost-Vlaanderen meestal uit in een massasprint. Hoewel de Nokereberg nog altijd de scherprechter is, heeft het parcours de laatste jaren wat kleine wijzigingen ondergaan.

De Tiegemberg keert na een jaar afwezigheid weer terug in het parcours. Vorig jaar moest de organisatie deze hindernis links laten liggen wegens wegwerkzaamheden. De Tiegemberg wordt al bereikt na 35 kilometer.

DSC_5189

Vorig jaar schreef Kris Boeckmans na Le Samyn ook Nokere Koerse op zijn naam. De 29-jarige Kris Boeckmans uit Malle in de provincie Antwerpen van Lotto Soudal was op de kasseien van de Nokereberg de snelste in een massasprint. De Fransman Justin Jules (Veranclassic) eindigde na als tweede, vlak voor de Brit Scott Thwaites (Bora-Argon). Danny van Poppel (Trek) was op de zesde plaats de beste Nederlander.

De hellingen van Nokere Koerse – Danilth Classic 2016 :

Vossenhol (36 km), Nokereberg (55 km, 81 km, 95 km, 110 km, 125 km, 140 km, 155 km, 169 km, 184 km, 199 km)

Finish Jens

2010 Jens Keukelaire

 

 

Posted 15 maart 2016 by toncarnas in Europe Tour

Tagged with ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: