Dupont verrassende winnaar Nokere Koerse, Groenewegen derde   Leave a comment

DSC_0239

Timothy Dupont van Veranda’s Willems heeft de 71ste editie van Nokere-Koerse Danilth Classic op zijn naam geschreven. De 28-jarige Dupont uit Gent in de provincie Oost-Vlaanderen won op de kasseien van de Nokereberg de sprint van een uitgedund peloton voor de 19-jarige Noor Kristoffer Halvorsen van Team Joker en de 22-jarige Dylan Groenewegen van Team LottoNL-Jumbo. Dupont volgt op de erelijst Kris Boeckmans op.

Nokere - Koerse 09 001

Vanuit Deinze trokken de renners naar Nokere in het zuidwesten van de provincie Oost-Vlaanderen. Met passages in Kruishoutem en Oudenaarde om na ongeveer 36 km de beklimming van de Tiegemberg aan te vatten, de eerste helling van de dag. Van daaruit ging het over brede wegen richting Nokere. Na 83 km begonnen de renners aan de acht plaatselijke ronden van elk 12,3 kilometer met daarin telkens de beklimming van Nokereberg, een 400 meter lange helling met kasseien met een gemiddelde stijging van 5,7%. 

DSC_18221822 (2)

Dupont van de Belgische procontinentale wielerploeg won begin maart de slotrit met start en aankomst in Nieuwpoort in de 15e editie van de Driedaagse van West-Vlaanderen (cat 2.1). Dupont haalde het in een sprint met zeven van Sean De Bie (LTS) en de Duitser Nils Politt (KAT).

DSC_0332

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: