Voorbeschouwing Milaan – San Remo 2016   Leave a comment

Met de 107ste editie van Milaan-San Remo is het wielerjaar aanbeland aan de eerste grote wielerklassieker van het seizoen. De finish van La Primavera is net als in 2015 op de Via Roma. De route is twee kilometer korter dan vorig jaar door een nieuwe weg in Genova Voltri. De totale afstand bedraagt daarom 291 kilometer.

Castello-Sforzesco

De start is in Milaan bij het Castello Sforzesco. In de vlakke aanloopfase over de Po-vlakte zet het peloton koers in zuidelijke richting. Pas na 140 kilometer begint met La Turchino de koers Milaan-San Remo pas echt. Nadat de renners uit de tunnel komen, krijgen ze de Middellandse Zee in het vizier. Langs de wegen van de Ligurische kust gaat het vervolgens richting San Remo.

route

De finale begint met de korte maar lastige hellingen van de Capo Mele, Capo Cervo en Capo Berta. Op de Cipressa wordt het kaf van het koren gescheiden. De helling (6 km aan 3,9% gemiddeld) is nog niet eens zo erg lastig, maar de afgelegde afstand van 270 kilometer begint hier door te wegen. In de bochtige en razendsnelle afdaling is het oppassen. Menig renner is hier in het verleden al uit de bocht gevlogen.

ay7y2jghcocg0sc88wwo0o-poggio-di-sanremo-large

Na de technische afdaling komen de renners op 9 kilometer voor de meet aan bij de voet van traditionele scherprechter de Poggio. Deze 3,7 kilometer lange heuvel moet voor de laatste schifting zorgen. Het stuk vlak voor de top is het steilst met stijgingspercentages tot 8%. Een ideale plek voor puncheurs om aan te vallen en met voorsprong aan de afdaling te beginnen.

De afdaling is lastig met een aantal scherpe haarspeldbochten. Vorig jaar gingen hier een aantal favorieten tegen de grond, waaronder Philippe Gilbert en Zdeněk Štybar. Eenmaal beneden is het nog twee kilometer tot aan de eindstreep op de Via Roma.

John Degenkolb_DSC5076

Vorig jaar schreef John Degenkolb Milaan-San Remo bij op zijn palmares. De 26-jarige Duitser uit Gera in het oosten van de Duitse deelstaat Thüringen van Giant-Alpecin toonde zich op de Via Roma in San Remo de sterkste sprinter. De 27-jarige Alexander Kristoff uit Stavanger de hoofdstad van de provincie Rogaland kwam vroeg op kop en werd tweede. De 25-jarige Michael Matthews uit Canberra in het Capital eindigde als derde.

Milaan San Remo

 

 

Posted 17 maart 2016 by toncarnas in WorldTour

Tagged with , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: