Ster ZLM Tour 2016 start met een proloog in Goes   Leave a comment

_DSC4970

Het etappeschema van de 29e editie van de Ster ZLM Toer – Grote Prijs Jan van Heeswijk is bekend. Het etappeschema vertoont grote gelijkenissen met die van 2015. De vijfdaagse rittenkoers door het zuiden van Nederland en de Belgische Ardennen wordt dit jaar verreden van woensdag 17 tot en met zondag 21 juni. Dat maakte de koersorganisatie op de Website bekend.

In Zeeland staat een individuele tijdrit van 7 kilometer op het programma. Daarna volgen vier etappes door Brabant en Limburg en de Belgische Ardennen.

De tweede etappe met start en aankomst in Oss wordt gereden in de provincie Noord-Brabant.

_DSC4793_DSC4869_DSC4878

Traditioneel voert de derde etappe door het Limburgse Heuvelland. De etappe waarin de renners beklimmingen van de Cauberg, Bemelerberg en Eyserbosweg krijgen voorgeschoteld vertrekt en finisht in het Limburgse wielerdorp Buchten.

_DSC4825

De vierde etappe is de koninginnenrit in de Belgische Ardennen van Verviers naar La Gileppe. De eindstreep is getrokken op de stuwdam van La Gileppe. Een zwaar parcours met onder meer beklimmingen van de Côte de Rossier en La Redoute.

Er zal hier een serieuze schifting in het klassement plaatsvinden en vermoedelijk zal hier het eindklassement gemaakt worden. Vorig jaar won hier Lars Boom, die ook de eindzege voor zich opeiste.

De Ster ZLM Toer wordt op zondag 19 juni afgesloten met een etappe door de provincie Noord-Brabant. De rit start in Someren en finisht na enkele omlopen door het ”Groene Woud” in de Stationsstraat in de gemeente Boxtel, waar na afloop de eindwinnaars van de Ster ZLM Toer op de Markt zullen worden gehuldigd.

_DSC4739 _DSC4781

André Greipel schreef vorig jaar de slotetappe in de Ster ZLM Toer op zijn naam. De Duitse sprinter uit Rostock van Lotto-Belisol was in de straten van Boxtel de snelste van een ontsierde massasprint. Op twee kilometer van de streep vond er namelijk een massale valpartij plaats.

Philippe Gilbert ontsnapte aan de massale val en mocht zich opnieuw eindwinnaar van de 28ste Ster ZLM Tour noemen. Het was voor de Waal uit Aywaille de derde keer dat hij de etappekoers op zijn naam schreef. Eerder deed Eerder deed hij dit al in 2009 en 2011. Op de slotdag kwam zijn gele trui niet meer in gevaar.

_DSC4903 _DSC4814

Voor veel renners geldt de Ster ZLM Toer als generale repetitie op de Tour de France die twee weken later met Le Grand Départ in Mont-Saint-Michel, een klein en rotsachtig schiereiland gelegen in een grote baai aan de monding van de Couesnon in de regio Bretagne zal starten.

Etappeschema Ster ZLM Toer 2016:

  • Woensdag 15 juni: 1e etappe Proloog Goes
  • Donderdag 16 juni: 2e etappe Oss – Oss
  • Vrijdag 17 juni: 3e etappe Buchten – Buchten
  • Zaterdag 18 juni: 4e etappe Verviers – La Gileppe
  • Zondag 19 juni: 5e etappe Someren – Boxtel
  • _DSC4922

Posted 18 maart 2016 by toncarnas in Europe Tour

Tagged with ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: