Reinders wint 8e editie van de Altena Biesbosch Ronde   Leave a comment

DSC_0663

Elmar Reinders heeft op Tweede Paasdag de Altena Biesbosch Ronde op zijn naam geschreven. De 24-jarige Drent uit Emmen van Cyclingteam Jo Piels klopte onder apocalyptische weersomstandigheden (regen en harde windstoten) in een sprint-a-deux in de straten van Werkendam zijn medevluchter de 23-jarige Rick Ottema uit Muntendam (Groningen)van het Baby-Dump Cyclingteam. 

De 23-jarige Ike Groen uit Tuitjehoorn gemeente Schagen provincie Noord-Holland van Team Join-S-De Rijke eindigde op de derde plaats. Ploeggenoot van Reinders de 22-jarige Twan Brusselman uit Arnhem werd vierde.

DSC_0664

De start en finish van de vrije wielerklassieker voor Elite/beloften is in de Sigmontstraat te Werkendam. De ABR had een extra impuls vandaag met een vernieuwd parcours, waarbij door de vernieuwde Noordwaard werd gereden. Dit gedeelte van de Biesbosch is de afgelopen jaren flink op de schop gegaan i.v.m. het project “ruimte voor de rivieren”. Het project is officieel klaar en er liggen fraaie nieuwe wegen.

Het parcours bood met zijn smalle en open wegen alle ingrediënten voor een attractieve koers en de harde wind zorgde voor spektakel, Waaiers bleven niet uit en verrassingen lagen altijd op de loer. De wind zorgde voor een grote rol in de finale.

DSC_0715

Vanaf de start maakte de Drent deel uit van elke kopgroep, die de aanval zocht in de open polders van het Land van Heusden en Altena en de Biesbosch. Na 5 kilometer ontstond er al een sterke kopgroep met Jeff Vermeulen, Rens te Stroet, Elmar Reinders, Jan-Willem van Schip en Taco van der Hoorn. De kopgroep werd kort daarna met wind op de kop teruggepakt. Regelmatig ontstond er een kopgroep tot er in de finale 5 renners zich wisten af te scheiden van het peloton.

 

In het laatste gedeelte van de koers versnelden Reinders en Ottema en gingen samen sprinten om het dagsucces, waarbij Reinders na 173 kilometer als eerste over de streep kwam.

DSC_0698

De koersorganisatie was in handen van de Stichting Wielervrienden Werkendam en RC Jan van Arckel. Hierbij geholpen door de wielercomités in de regio.

Een fotocollage vindt u op deze Website – 16.05 2016 – Altena Biesbosch Ronde en op Facebook.

DSC_0686

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: