Voorbeschouwing Arno Wallaard Memorial 2016   Leave a comment

DSC_9159

Zaterdag staat de Arno Wallaard Memorial ( UCI-1.2) op het programma. Er komen 128 renners (16 ploegen van 8) aan het vertrek, die worden weggeschoten voor een koers in de provincie Zuid-Holland.

DSC_9082

De wedstrijd met start en finish aan de Burgemeester Sloblaan in Meerkerk presenteert zich als de mooiste polderkoers van Nederland. In de Alblasserwaard wacht de renners een route van 184,5 kilometer. Na twee grote lussen van 76 kilometer volgt een omloop van 6,5 kilometer, die vijf keer afgelegd moet worden.

De dorpskom van Lexmond is wederom in het parcours opgenomen, waar de ‘kasseien’ zich gaan aandienen. Hetzelfde geldt voor Nieuwpoort, de kleinste stad van Nederland die door het peloton doorkruist wordt. Dit jaar zit ook de Ammersekade weer in de route.

DSC_9085

Vorig jaar schreef Jasper Bovenhuis de Arno Wallaard Memorial op zijn naam. De 23-jarige renner uit Staphorst van SEG Racing was de snelste van een kopgroep van negen in de straten van Meerkerk.

_DSC3080

Achter Bovenhuis pakte de ervaren Wouter Mol (Join S-De Rijke) de tweede plaats, Twan Castelijns (BabyDump) werd derde. Elmar Reinders (Piels) legde beslag op de vierde plaats.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: