Giro d’ Italia 2016: Team Wilier Triestina – Southeast   Leave a comment

wilier-pozzato1780

De Italiaanse wielerploeg Southeast-Venezuela van manager Angelo Citracca gaat vanaf volgende week verder onder de naam Wilier Triestina -Southeast. De formatie verschijnt aan de start van de Giro d’Italia in Apeldoorn met een vrij onervaren ploeg.

Voor vijf van de negen renners wordt het de eerste deelname aan een grote ronde. De blikvanger van de ploeg is Filippo Pozzato uit Sandrigo in de provincie Vicenza. De laatste grote zege van Pippo -Pozzato dateert uit de Giro 2010, waar hij de 12e etappe van Cita Sant’Angelo naar Porto Recanati op zijn palmares schreef.

wilier-pozzato1741

Net als Pozzato gaat ook de 30-jarige sprinter Manuel Belletti uit Cesana in de regio Emilia-Romagna al een tijdje mee. Hij reed de Giro al zes keer en won in de Giro 2010 de 13e etappe van Porto Recanati naar Cesenatico.

De debutanten zijn Julen Amezqueta, Liam Bertazzo, Cristian Rodriguez, Daniel Felipe Martinez en sprinter Jakub Mareczko. Eugert Zhupa en Matteo Busato hebben met één grote ronde (Giro 2015) nauwelijks meer ervaring.

Deze week troefde de jonge getalenteerde sprinter Jakub Mareczko de 33-jarige André Greipel af in de 5e etappe van Alanya naar Kemer in de Ronde van Turkije. De 21-jarige Mareczko geboren in het oosten van Polen heeft de Italiaanse nationaliteit aangenomen. Hij was na 1,89 kilometer de beste in de straten van Kemer. Greipel raakte ingesloten in de laatste honderden meters, maar wist nog wel tweede te worden. Ploegmaat van Mareczko – Belletti, eindigde als derde. De rit werd gekleurd door onze landgenoot de 28-jarige Peter Schulting uit Lemele in de provincie Overijssel van Team Parkhotel Valkenburg.

Een opvallend feit is dat Bertazzo en Zhupa nog geen deel uitmaakten van de voorlopige selectie van elf namen. Van die groep vallen Andrea Fedi, Enrique Sanz, Mirko Trosino en Matteo Draperi af.

© Riccardo Scanferla - Photors.it

© Riccardo Scanferla – Photors.it

  • Selectie Wilier Triestina -Southeast:

Filippo Pozzato, Julen Amezqueta,Manuel Belletti, Liam Bertazzo, Matteo Busato, Cristian Rodriguez, Jakub Mareczko, Daniel Felipe Martinez en Eugert Zhupa.

featured-article_3284

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: