Giro d’Italia 2016: Team LottoNL-Jumbo

_DSC5221

LottoNL-Jumbo heeft de negenkoppige selectie voor de 99ste Giro d’Italia op de Team-Website bekend gemaakt. De kopman van het team is Steven Kruijswijk uit Den Bosch.

Vijf keer eerder ging de 28-jarige klimmer van start in de Giro. Vorig jaar werd hij zevende in het eindklassement van La Corsa Rosa. Dit jaar wil hij weer op het hoogste niveau presteren en richt zich op een Top-Tien rangschikking.

De Nederlandse WorldTour formatie mikt verder op etappezeges met de 24-jarige Moreno Hofland uit Roosendaal (NB), de 26-jarige Sloveense klimmer Primož Roglič en de 26-jarige Enrico Battaglin uit Marostica in de provincie Vicenza regio Veneto.

  • In 2015 won Roglič de koninginnenrit en het eindklassement van de Ronde van Slovenië.
  • Battaglin focust zich op de heuvelachtige etappes in de Giro.

In de Giro 2014 schreef Battaglin de 14e etappe op zijn naam. De Italiaanse renner was tussen Agliè en Oropa bergop de beste van een groep vroege vluchters. Landgenoot Dario Cataldo (SKY) verwees hij naar de tweede plaats. Jarlinson Pantano (COL) eindigde als derde. De zware bergetappe werd ontsierd door een zwaar motorongeval waarbij een verkeersregelaar betrokken was.

_DSC4863

De 31-jarige Jos van Emden uit Schiedam en de 28-jarige Martin Keizer uit Muntendam hopen op de eerste dag al toe te slaan. Zij gaan voor een goed resultaat in de tijdrit en voor de eerste Maglia Rosa.

Het  wordt de laatste Giro van de 38-jarige Maarten Tjallingii uit Arnhem. Halverwege dit seizoen beëindigt hij zijn carrière als prof. Het NK wil hij nog rijden, maar daarna is het welletjes geweest. Daarna zal hij een opleiding tot professioneel coach volgen en een eigen bedrijfje gaan runnen.

De 27-jarige Twan Castelijns uit Hapert (NB) maakt zijn debuut in zijn eerste grote Ronde. Vorig jaar was Castelijns de eindwinnaar van de Topcompetitie en maakte de overstap van het continentale Baby Dump Cycling Team. Castelijns tekende een tweejarig contract bij LottoNL-Jumbo, waarvoor hij sinds 1 augustus 2015 als stagiair al enkele wedstrijden reed.

 _DSC6065

Selectie Team LottoNL-Jumbo:

Steven Kruijswijk, Moreno Hofland, Enrico Battaglin, Primož Roglič. Maarten Tjallingii, Bram Tankink, Jos van Emden, Twan Castelijns en Martijn Keizer.

 

 

.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.