GIRO D’ITALIA 2016 – PARCOURS RIT 1: APELDOORN – APELDOORN (ITT)   Leave a comment

 

giro-ditalia-2016-presentazione-percorsovlagitalie

De 99ste editie van de Giro d’ Italia start op vrijdag 6 mei 2016 in Apeldoorn. Het startpodium voor de openingstijdrit staat opgeteld op de wielerbaan van het sportcomplex Omnisport Apeldoorn. In de laatste twee jaar was La Grande Partenza een ploegentijdrit. Het Velodrome vormde in 2011 al eens het decor van het WK baanwielrennen.

Voor de derde keer in de Giro-geschiedenis begint de Italiaanse wielerronde in Nederland. In 2002 begon de Italiaanse wielerronde in Groningen, in 2010 was Amsterdam het decor van de openingstijdrit. Toen werden er ook 3 ritten op Nederlandse bodem gereden met aankomsten in Utrecht en Middelburg.

56122c510d98b_TimeTrial

De rit tegen de klok over vlakke en voornamelijk brede wegen is 9,8 kilometer lang en de finishlijn is getrokken op de Loolaan in het centrum van Apeldoorn. Het eerste deel van het parcours kent een aantal lange rechte stukken en is geschikt voor de specialist tegen de klok, die overweg kan met de grote versnelling.

Als de renners het Kanaal Noord oversteken en daarna richting de binnenstad van Apeldoorn rijden, wordt het parcours iets technischer. De laatste bocht ligt bij het rijksmonument De Naald aan de Zwolseweg bij Paleis Het Loo, waarna de renners in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander de Loolaan opdraaien. Hier is na 600 meter de streep getrokken.

Apeldoorn De Naald

De kleine tijdsverschillen die de tijdrit zullen geven, kunnen direct een indicatie geven voor de verhoudingen tussen de concurrentie. Grote kanshebbers vandaag zijn Tom Dumoulin en Fabian Cancellara, die voor de dagzege zullen gaan en de eerste roze trui.

Na de individuele tijdrit blijft La Corsa Rosa nog twee dagen in de provincie Gelderland. Op zaterdag is er de etappe van Arnhem naar Nijmegen (180 km) en een dag later is de rit precies andersom, van Nijmegen naar Arnhem (190 km).

Apeldoorn

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: