GIRO D ’ITALIA 2016 – PARCOURS RIT 3 NIJMEGEN- ARNHEM 189 KM   Leave a comment

Nijmegen 3

De rit vertrekt op de zuidelijke oever van de Waal in de stad Nijmegen en voert in zuidoostelijke richting naar Westervoort vlakbij de grens met Duitsland. De gemeente ligt noordelijk van de Rijn en oostelijk van de IJssel precies op de lijn waar deze zich afsplitst.

De Giro-karavaan trekt via een grote lus, langs Zelhem, Ruurlo, Borculo en Zutphen en voert dan weer terug naar de Veluwe waar de streep is getrokken op de Velperbuitensingel in Arnhem.

 

Arnhem_river_2003_01

Na passage door de Achterhoek bevat de finale twee lokale omlopen in Arnhem en een klimmetje van 4e categorie. Dit keer is de Posbank de enige hindernis van de dag met punten voor de blauwe bergtrui. Deze 2,2 kilometer lange helling, die op het einde een steile sectie van 12% aantikt, ligt op 53 kilometer van de meet. De klim van de niet al te lastige heuvel is geschikt terrein voor aanvallers om een kopgroep te formeren.

In de 2e etappe tussen Arnhem en Nijmegen werd op de Van Randwijckweg in Beek de eerste blauwe trui van deze Giro uitgereikt aan de 25-jarige Omar Fraille uit de regio Baskenland van het Zuid-Afrikaanse Team Dimension Data.

2016_TeamDimensionData_omarfraile

Na de Posbank gaat het parcours in een afdaling naar Velp en via Oosterbeek naar de 14 kilometer lange lokale omloop in Arnhem. Het parcours passeert daarbij de Nederrijn. De rode vod hangt aan het einde van de laatste brug. Daarna gaat de weg licht buigend naar links richting de finish op de Velperbuitensingel.

Het gaat opnieuw over vlakke wegen, waar de sprintersteams vol gas kunnen geven om eventuele aanvallers de nek om te draaien. Alles wijst in elk geval in de richting van een massasprint in de straten van Arnhem.

Na drie dagen in Nederland gekoerst te hebben stappen de renners het vliegtuig in om naar Lamesia Terme Airport (SUF) in het diepe zuiden van Italië te vertrekken. Daar staat dinsdag 10 mei een heuvelachtige etappe naar Praia a Mare in de provincie Catazaro (regio Calabrië) in het routeschema.

Etappe 3

 

Posted 7 mei 2016 by toncarnas in Nieuws

Tagged with ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: