GIRO D ’ITALIA 2016 – PARCOURS RIT 4 CATANZARO – PRAIA A MARE 191 KM   Leave a comment

Catanzaro_ 3

Catanzaro

Na de verplaatsing vanuit Nederland begint het Italiaanse gedeelte diep in het zuiden in de regio Calabrië. Startplaats Catanzaro is voor de vijfde maal etappeplaats van een Giro-rit.

Praia a Mare

Praia a Mare

Na een heuvelachtige etappe is de streep getrokken in Praia a Mare. De aankomstplaats ligt aan de kust in de provincie Cosenza.

De karavaan koerst vanuit het vertrek in westelijke richting om na Lamezia Terme de kustlijn van de Tyrreense Zee te volgen. Na een lange vlakke aanloop wordt het landschap na ongeveer 80 kilometer heuvelachtig. Van de 170 kilometer langs de kust wordt een paar keer met een lus afgeweken voor een klimmetje landinwaarts. De Bonifati van de derde categorie ligt op 65 kilometer van de meet en de top  wordt gerond op 490 meter. Op 40 kilometer van de streep ligt de 2e heuvel van de dag de San Pietro eveneens van de derde categorie met een top van 376 meter.

e 4

In de laatste 20 kilometer krijgt het peloton een opeenvolging van korte klimmetjes voor de wielen. De laatste, en tevens steilste, ligt op 10 kilometer van de streep. Op de Via del Fortino moeten de renners een sectie van 18% overwinnen. Het slotstuk in de straten van Praia a Mara is volledig vlak. Alles lijkt te wijzen op een massasprint, maar schijn bedriegt.

etappe-4-route

 

 

Posted 9 mei 2016 by toncarnas in Ronde van Italie, WorldTour

Tagged with

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: