GIRO D ’ITALIA 2016 – PARCOURS RIT 6 PONTE – ROCCARASO ( RIFUGIO AREMOGNA)157 KM   Leave a comment

Ponte 1

De karavaan krijgt in de 6e rit van Ponte naar Roccaraso in het middengebergte van de Apennijnen een eerste aankomst bergop voorgeschoteld. Vanuit het stadje Ponte aan de oevers van de rivier de Alento in de provincie Benevento (regio Campania) koerst het peloton naar het skiresort Roccaraso in de provincie L’Aquila (regio Abruzzen) in zuidelijk centraal Italië.

Ponte

De naam Ponte verwijst naar de stenen brug die nog door de Romeinen over de rivier werd gebouwd. Hier liep de Via Latina, de verbinding tussen Benevento en Rome.

etappe-6-route

Na de start steken de renners de rivier Alento over en rijden vanuit de regio Campania direct steil omhoog naar het bergdorpje Torrecuso in de provincie Benevento. Op de top zijn er punten voor de bergtrui te verdienen. Het is geschikt terrein voor aanvallers om een kopgroep te formeren.

Na Telese Terme, een plaats met welzijnsbaden, gaat het eerst omlaag en daarna gaat het bijna 40 kilometer bergop in de bergketen Monti del Matese. Hier wacht de renners de volgende uitdaging, de Rifugio Bocca di Selva van de tweede categorie in de regio Molise. Een klim van bijna 20 kilometer lang naar een top op 1.393 meter, die begint bij het bergdorpje Cusano Mutri. Vervolgens slingert het parcours zich eerst tussen de akkers door en voorbij Pietraroja verandert het landschap. Weilanden gaan over in bos en de bomen maken tenslotte plaats voor kale rotsen.

Na het einde van de afdaling in Guardiaregia, draaien de renners een lange rechte weg op in noordwestelijke richting. Bij Paduli gaat de weg omhoog en gaat het weer de bergen in. De klimmetjes zijn niet zo lastig dat ze zijn opgenomen in het bergklassement.

In de laatste 50 kilometer koersen de renners in noordelijke richting constant in een licht stijgende lijn. Feitelijk gaat het doorlopend omhoog, op een kleine 10 kilometer na.

Roccaraso

Roccaraso

In Castel di Sangro zijn er nog een kleine 20 kilometer te gaan. Tot aan Roccaraso stijgt de weg met gemiddeld 5% en daar zitten secties van 12% bij. Het skidorpje ligt op 1.252 meter hoogte, toch vormt het nog maar het begin van het skiresort RIFUGIO-AREMOGNA. .

De top van de slotklim van de tweede categorie ligt op 1.663 meter, de lengte van de beklimming is 18,4 kilometer en kent een gemiddeld stijgingspercentage van 4,7 % om vlak voor de top de 12,7 % aan te tikken. De eerste halve kilometer van de klim heeft een stijgingspercentage van 11,5%. Daarna is de klim wat vriendelijker en na iets meer dan 5 kilometer volgt de afdaling die het gemiddelde daardoor drukt.

De laatste 2 kilometer gaat het met 7% weer steil omhoog naar het skistation Aremogna. Vlak voor de streep krijgen de renners een sectie van 11,1% voor de wielen. Het aantal hoogtemeters wat overbrugd moet worden is 930 meter. De klim begint meteen bij het verlaten van Roccaraso en gaat gelijk steil omhoog.

T06_Roccaraso_alt_mediagallery-page

 

 

 

 

Posted 11 mei 2016 by toncarnas in Ronde van Italie, WorldTour

Tagged with

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: