GIRO D ’ITALIA 2016 – PARCOURS RIT 9 RADDA IN CHIANTI – GREVE IN CHIANTI (ITT) 40,4 KM   Leave a comment

Greve-in-Chianti

Greve-in-Chianti

Het startpodium van de 40,4 kilometer lange individuele tijdrit over heuvelachtig terrein staat opgesteld in Radda in de provincie Siena (regio Toscane) en ligt op ongeveer 530 m boven zeeniveau.

Langs de wijngaarden van de Chiantistreek gaat het van Radda naar Greve. De finishplaats is een gemeente in de provincie Firenze en ligt 307 meter lager.

Er zijn al wat lastige ritten geweest maar dit is de eerste echte krachtproef van deze ronde. Tussen vertrek en aankomst liggen nogal wat hoogtemeters. Het parcours gaat continu op en neer en op weg naar Greve is er geen meter vlak en is loodzwaar.

etappe-9-route

De eerste 600 meter van de chronorace gaat het met 6 % in een dalende lijn. Vervolgens komt er een sectie van 5,1 kilometer, die met ruim 2% omhoog gaat. Deze sectie gaat over in 8,7 golvende kilometers naar het hoogste punt van de rit de Macia Marta, gelegen op een hoogte van 619 meter. Daarna loopt de weg gedurende 9 kilometer lang met gemiddeld 3% in een dalende lijn.

Onderweg zijn er drie meetpunten waarop de tussentijd wordt genoteerd. Het eerste meetpunt is na 11,6 kilometer in Castellina In Chianti en het tweede meetpunt is na 22,3 kilometer in Madonna Di Pietracupa. Er volgt na dit meetpunt een geleidelijke afdaling over kronkelige wegen naar meetpunt 3 jn een stijgende lijn naar een hoogte van 448 meter in Panzona In Chianti.

T09_Chianti_alt_mediagallery-page

Het slotstuk bevat een sectie vals plat (2 kilometer tegen 2%), een afdaling (3,3 kilometer tegen 3,5%), een klim (4,9 kilometer tegen 3,6%) en vervolgens een dalende sectie van 6,7 kilometer tegen 3,2%.

De heuveltijdrit door de wijngaarden van de Chianti is een kleine 20 kilometer korter dan de tijdrit van de Giro 2014. Die was 59,7 kilometer lang en werd gewonnen door Vasil Kiryienka.

Radda in Chianti

 

 

 

Posted 14 mei 2016 by toncarnas in Ronde van Italie, WorldTour

Tagged with ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: