GIRO D ’ITALIA 2016 – PARCOURS RIT 10- BISENZIO – SESTOLA 216 KM   Leave a comment

Campi Bisenzio

Campi Bisenzio

Na de tweede rustdag richt het peloton zich op het betere klimwerk door het middengebergte. De etappe leidt de karavaan van Bisenzio in de provincie Firenze (regio Toscane) naar een aankomst bergop in Sestola in de provincie Modena (regio Emilia-Romagna)

De startplaats kenmerkt zich door zijn middeleeuwse stadsmuren en het monument La Rocca Strozzi langs de rivier Bisenzio, die Campi Bisenzio afgrenzen.

Sestola

Sestola

De rit begint vlak wordt dan heuvelachtig en eindigt stevig bergop. De slotklim staat niet te boek als de zwaarste, maar is lastig genoeg. Het wordt opletten voor de klassementsrenners in deze etappe. Op het einde van de rit hebben de renners twee zware hindernissen te nemen.

T10_Sestola_alt_mediagallery-page

Na 22 kilometer begint het parcours al omhoog te lopen en de karavaan zal dan nog weinig tot geen vlakke weg meer zien. Na 37 kilometer komt het peloton aan de voet van de Passo Della Collina van de derde categorie. Het is een korte klim naar een hoogte van 777 meter. Daarna gaat het in een dalende lijn naar de volgende hindernis – Pietrocolora. Het is een klim van de derde categorie naar een top van 805 meter boven zeeniveau. In de laatste 100 kilometer van de rit gaat het continu op en af en is er geen moment rust.

In de finale hebben de renners twee zware hindernissen te bedwingen.  Na 193 kilometer de Pian del Falco een klim van de eerste categorie naar een hoogte van 1.350 meter, met in de laatste 4 kilometer stroken die de 10% aantikken.

Na het zwaarste deel van de klim buigen de renners af en volgt er een afdaling van 8 kilometer naar de slotklim de Passo Del Lupo. De beklimming is 10,7 kilometer lang, met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,7% met in de laatste 4 kilometer stroken die de 13% aantikken op weg naar de meet in het centrum van Sestola.

Deze regelmatige helling van de derde categorie kennen we nog uit de Giro van twee jaar geleden. In 2014 schreef Pieter Weening de negende etappe op zijn naam. De Fries uit Harkema was na 172 km tussen Lugo en Sestola de beste op de lastige slotklim van de Passo del Lupo. De 33-jarige renner klopte in een sprint-a-deux Davide Malacarne van Europcar.

Er zal ook vandaag een serieuze schifting in het klassement gaan plaats vinden. De etappe biedt kansen voor renners met een goede punch, hoewel de klim naar het einde toe wat minder steil wordt. Het is niet ondenkbaar dat het peloton de winst laat gaan voor in het klassement ongevaarlijke avonturiers.

etappe-10-route

 

Posted 16 mei 2016 by toncarnas in Ronde van Italie, WorldTour

Tagged with ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: