GIRO D ’ITALIA 2016 – PARCOURS RIT 11 MODENA – ASOLO 212 KM   Leave a comment

Modena

Modena

In rit 11 vertrekt het peloton uit de oude universiteitsstad Modena in de regio Emilia-Romagna. Modena is van oudsher een belangrijk verkeersknooppunt in Europa. De startplaats is tevens bekend als een belangrijk centrum voor de auto-industrie. Veel beroemde Italiaanse automerken hebben een band met Modena, zoals Ferrari, Lamborghini en Naserati..

De stad is verder bekend om de markante gotische kerk de Duomo di Modena gebouwd in de elfde eeuw en de klokkentoren Torre Ghirlandina uit de twaalfde eeuw. Beiden vermeld op de Unesco Werelderfgoedlijst.

De karavaan rijdt de eerste 200 kilometer in noordoostelijke richting door de Povlakte naar de regio Veneto.

etappe-10-route

Na de lange aanloop in een vlakke rit zit het venijn in de staart. In de laatste 20 kilometer wachten er twee klimmetjes. Als eerste staat vermeld een heuvel van de vierde categorie de Forcella Mostaccin. Vanaf Maser is de lengte van de klim 2.92 km naar een hoogte van 374 meter. Met deze afstand wordt er 227 hoogtemeters overbrugd. Het gemiddelde stijgingspercentage van de klim is bijgevolg 7 %.

Na de afdaling volgt een nog kortere heuvel, waarna de renners in de laatste 3,5 kilometer in dalende lijn naar de meet in Asolo stormen.

  • In de Giro 2010 schreef Vincenzo Nibali uit Messina in het noordoosten van Sicilië de 14de etappe van Ferrara naar Asolo op zijn naam. De Haai van Messina kwam alleen over de streep na een bergetappe met onderweg de Monte Grappa. Nibali maakte het verschil in de afdaling.

Het zal voor de sprintersploegen in de slotfase lastig worden om het peloton bijeen te houden. Grote kans dat het slotwoord aan de aanvallers is om de rit naar de hand te zetten. Punchers die niet schrikken van een heuveltje om vervolgens als eerste de streep te passeren.

Asolo

Asolo

 

 

 

Posted 17 mei 2016 by toncarnas in Ronde van Italie, WorldTour

Tagged with ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: