GIRO D ’ITALIA 2016 – PARCOURS RIT 12 NOALE – BIBIONE 168 KM   Leave a comment

Bibione

Bibione

In de 12e rit vertrekt de karavaan uit Noale en het parcours voert de gehele dag door de regio Veneto naar Bibione, waar de streep is getrokken. De begin-en eindplaats liggen in de provincie Venezia. De aankomstplaats Bibione is een populaire badplaats tussen Venetië en Triëste. vooral bekend om haar goudgele zandstranden.

Onderweg komen de renners in de 168 lange en vlakke etappe geen noemenswaardige obstakels tegen. Het verschil tussen het hoogste en het laagste punt van de rit is op de kop af 34 meter.

Een vlakke rit volgens het oude scenario een kopgroep die de ruimte krijgt, een voorsprong uitbouwt, met daarachter de gemotiveerde sprintersteams in een controlerende rol of het peloton laat het vandaag lopen

Vanuit de startplaats Noale koerst het peloton eerst in zuidelijke richting naar Padova, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Om vervolgens in een oostelijke richting naar Mestre te rijden. Na 67 kilometer gevolgd met een lus in noordelijke richting naar Treviso, gelegen nabij de stad Venetië.

De oude stad Treviso wordt omringd door 3Km oude stadsmuren en wallen. Aan de noordoostkant van de stad bevindt zich de Porta San Tomasso uit het jaar 1518.

Porta San Tomasso

Porta San Tomasso

Na Treviso gaat het weer terug naar de kust met een finale langs de boorden van de Adriatische kust.

De sprinters kunnen zich vandaag al na 94,7 kilometer in Ormelle testen met een Traguardo Volente, waar bonificatie seconden in een tussensprint zijn te verdienen.

De wind zou langs de Adriatische kust eventueel nog een rol kunnen spelen bij het koersverloop, want de renners rijden over de vlakte rond Venetië en de kust is niet ver.

Geen lastige beklimmingen bergop in de finale maar wel een parcours op maat voor de sprinters vermoedelijk eindigend in een massasprint. De grote namen zullen waarschijnlijk hun duivels aan het eind van de rit in Bibione ontbinden.

etappe-12-route

 

 

 

Posted 18 mei 2016 by toncarnas in Ronde van Italie, WorldTour

Tagged with ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: