GIRO D ’ITALIA 2016 – PARCOURS RIT 16 BRESSANONE – ANDALO 133 KM   Leave a comment

Bressanone

Bressanone

Na de derde rustdag trekt de Giro-karavaan vanuit Bressanone (Brixen)in de bestuurlijk autonome provincie Bozen-Süd-Tirol naar de aankomstplaats Andalo in de provincie Trente. Met 2 beklimmingen van de 2e categorie en venijnig klimwerk aan het einde van de rit.

Bressanone ligt in het Eisacktal, ongeveer 40 km ten noorden van Bolzano en 45 kilometer ten zuiden van de Passo del Brennero in de Tiroler Alpen, die de grens tussen Noord- en Zuid-Tirol en daarmee de grens tussen Italië en Oostenrijk vormt.

Andalo

Andalo

In de bergetappe over 133 kilometer rijden de renners in zuidwestelijke richting door de regio Trentino Alto Adige naar Andalo waar de streep is getrokken.

etappe-16-route

 

Na 64 kilometer volgt als eerste hindernis de Passo della Mendola(Mendelpas) van de eerste categorie. De top van de 1.363 meter hoge bergpas wordt bereikt na 14,8 kilometer. Er zijn dan 958 hoogtemeters overbrugd.

Daarna gaat het in een lange afdaling naar de voet van de voorlaatste klim naar het bergdorpje Fai della Paganella op 952 meter. De lengte van de voorlaatste klim van de 2e categorie is 9,5 kilometer tegen 7,5%. Het aantal te overbruggen hoogtemeters bedraagt 714 meter.

T16_Andalo_alt_mediagallery-page

De rit wordt afgerond door de slotklim naar de meet in Andalo met in de steilste secties een stijgingspercentage van 6%.

Niet alle renners zullen er vandaag vol voor gaan en hun benen willen sparen met de komende loodzware etappes in de slotweek. Er liggen dus zeker kansen voor de vrijbuiters in het peloton. De onderlinge tijdverschillen zullen niet al te groot zijn.

brennerpas

Brennerpas

 

.

 

 

Posted 23 mei 2016 by toncarnas in Ronde van Italie, WorldTour

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: