Bijzondere antiterreureenheden staan garant voor veiligheid Tour de France   Leave a comment

g7KTbWuwb3DIeB3eagc2tnmdsCp

De Tour de France wordt dit jaar beter beveiligd dan ooit. Voor het eerst zal de Franse antiterrorisme-eenheid Groupe d’intervention de la Gendarmerie Nationale (GIGN), worden ingezet om het parcours te bewaken, maakte dinsdag de minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve tijdens een vergadering met de organisatie bekend. In totaal zullen er ongeveer 23.000 nationale speciale eenheden en politieagenten worden gestationeerd, die zich richten op terreurbestrijding en het waarborgen van de veiligheid.

Door de bijzondere context gelet op het ‘zeer hoge risico van terreuraanslagen’ is besloten de beveiliging voor de Tour, die van 2 tot en met 24 juli wordt verreden, op te schalen. Zo komt er bij alle aankomststeden een mobiele operationele commandopost te staan. Verder wordt er niet alleen vanaf de grond, maar ook per helikopter gesurveilleerd.

300000764046129491153441534

De GIGN is een elite-eenheid van de gendarmerie die wordt ingezet bij de meest complexe operaties. Onder meer bij het beëindigen van de bezetting van theater Bataclan eind vorig jaar in Parijs kwam de groep in actie.

Volgens Cazeneuve moet Frankrijk “extreem” waakzaam blijven “tegenover een vijand die vastbesloten is ons op elk moment te treffen”. Na de jihadistische aanslagen in Parijs is Frankrijk officieel nog steeds in noodtoestand en de beveiliging van de Tour en het EK voetbal hebben daarbij de hoogste prioriteit.

tdf-2016

 

Posted 24 mei 2016 by toncarnas in Tour de France

Tagged with ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: