GIRO D ’ITALIA 2016 – PARCOURS RIT 17 MOLVENO – CASSANO D’ADDA 196 KM   Leave a comment

Molveno

Molveno

Vanuit wintersportplaats Molveno in de regio Trentino-Alto Adige trekt de Giro-karavaan ten westen van het Iso-meer de regio Lombardia binnen. De streep is getrokken in Cassano d’Adda in de provincie Milaan. De gemeente ligt op ongeveer 133 m boven zeeniveau. De aankomstplaats is voor het eerst etappeplaats in de Giro.

Cassano d'Adda

Cassano d’Adda

De etappe voert over 196 kilometer in zuidwestelijke richting  als een vroege vlucht een kans heeft om tot het einde vooruit te blijven, dan is het vandaag en is niet volledig kansloos.

T17_CassanoAdda_alt_mediagallery-page

Halverwege de etappe moeten de renners over de Passo SantEusebio van de vierde categorie. Het is de grootste hindernis van de dag met punten voor de Maglia Azurra (bergtrui). De top ligt op 570 meter, de lengte van de beklimming is 9,09 kilometer en kent een gemiddeld stijgingspercentage van 3,6 %. Het aantal hoogtemeters wat overbrugd moet worden is 331 meter.

Nadat de karavaan Brescia de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Noord-Italië heeft bereikt is het geaccidenteerde gedeelte achter de rug en is het nog 90 kilometer vlak naar de meet in Cassano d’Adda.

De stad Brescia gelegen ten westen van het Lago di Garda was al 14 keer eerder finishplaats in de Giro. Stad en omgeving behoren tot de belangrijkste industriegebieden van Italië. Na Brescia is het vlak tot aan de streep in Cassano d’Adda.

De gemotiveerde sprintersploegen zullen naar alle waarschijnlijkheid strijden voor de beste uitgangspositie in een massasprint en voor de bonificaties die er te verdienen zijn.

De vraag van de dag is natuurlijk of het een massasprint in de straten van Bibione wordt, of dat één of meerdere aanvallers de rit naar hun hand zetten. De etappe biedt in ieder geval een decor dat uitnodigt tot een spannende finale in de straten van Cassano d’Adda.

etappe-17-route

 

 

 

 

Posted 24 mei 2016 by toncarnas in Ronde van Italie, WorldTour

Tagged with ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: