Giro d ’Italia 2016 – Parcours rit 20 Guillestre (Fr.) –Sant’Anna di Vinadio 134 km.   Leave a comment

Guillestre

Guillestre

Vanuit de Vijfde Franse Republiek gaat de karavaan terug naar de Italiaanse regio Piëmonte. De voorlaatste maar korte etappe van 134 kilometer is loodzwaar met 3 zware cols, respectievelijk de Col de Vars, Col de la Bonnette en de Colle della Lombarda. De beklimmingen zijn om en nabij de 20 kilometer lang, de toppen ruim boven de 2.000 meter en er moet in totaal meer dan 4.000 hoogtemeters worden bedwongen.

SantAnna-di-Vinadio

SantAnna-di-Vinadio

De laatste bergrit van de Giro 2016 met het vertrek uit Guillestre in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur is hoofdzakelijk een Franse aangelegenheid, want alleen de laatste 11 kilometers zijn te vinden op Italiaans grondgebied met de slotklim naar SantÁnna di Vinadio in de provincie Cuneo. Het is de laatste kans voor de klassementsrenners om hun positie te verbeteren.

T15_MadonnaDC_2_alt

Vanuit het vertrek uit Guillestre, op korte afstand gelegen van Risoul, is het direct klimmen naar de Col de Vars van de eerste categorie en worden de debatten direct geopend.

De top van de 2.109 meter hoge Col de Vars bereiken de renners na 21,5 kilometer. De beklimming kent een gemiddeld stijgingspercentage van 5,7 %. Het aantal hoogtemeters wat overbrugd moet worden is 1.111 meter. Daarna gaat het in een dalende lijn.

Na de afdaling komt het peloton in Jausiers aan de voet van de tweede klim van de dag de Col de la Bonette van de eerste categorie. De top van de 2.715 meter hoge Col bereiken de renners na 63 kilometer. De lengte van de klim is 26,7 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,6 %. Het aantal hoogtemeters wat overbrugd moet worden is 1.589 meter. Na het ronden van de top gaat het in een dalende lijn.

vlag-Frankrijk vlagitalie

Aangekomen in Isola wacht de Colle della Lombarda op de Frans Italiaanse grens. De klim van de eerste categorie is 21,2 kilometer lang en kent een gemiddeld stijgingspercentage van 7%. Vanaf de top op 2.351 meter boven zeeniveau gaat het in een dalende lijn naar Italië.

Na 8 kilometer afdaling gaat het opnieuw stevig bergop naar 1.824 meter voor de korte slotklim naar Sant’Anna di Vinadio. De klim van de derde categorie naar het bedevaartsoord is 2,3 kilometer lang tegen 8,3%. Het is een étape piégeuse een rit waar obstakels op de loer liggen. De klassementsrenners zullen te allen tijde scherp en alert moeten blijven in deze omgeving en het kan een heroïsch slot van deze Giro worden.

Wederom zal er een serieuze schifting met de laatste kans op de Maglia Rosa plaatsvinden. Vermoedelijk zal door anticiperen en isoleren het eindklassement door de renners vandaag gemaakt worden. De verschillen in de voorlaatste etappe zullen behoorlijk groot zijn.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: