Arndt pakt de etappezege in Turijn,Nibali eindwinnaar Giro d’Italia   Leave a comment

Nikias Arndt

Nikias Arndt

Nikias Arndt heeft de slotrit in de Giro d ’Italia op zijn naam geschreven. De 23-jarige Arndt uit Bonn in de deelstaat Noordrijn-Westfalen van Team Giant-Alpecin kwam als tweede over de meet, maar winnaar Giacomo Nizzolo werd gedeclasseerd door een onreglementaire sprint in de massaspurt. Arnd bleef Matteo Trentin en Sacha Modolo in de straten van Turijn voor.

Doordat er geen tijdsverschillen waren aan de finish schreef de 31-jarige Vincenzo Nibali, met als domicilie Lugano in het Zwitserse kanton Ticino, de 99ste editie van de Giro d’Italia op zijn naam. Voor de Italiaanse kopman van Astana is het na 2013 zijn tweede eindoverwinning in La Corsa Rosa en kon de Trofeo Senza Fine op de Corso Moncalieri in ontvangst nemen. Eerder al wist Nibali de Tour de France (2014) en de Vuelta a España (2010) te winnen.

?

Vincenzo Nibali

De laatste etappe voerde naar Turijn en werd gekleurd door twee Nederlanders Maarten Tjallingii en Jos van Emden. Het LottoNL-Jumbo duo maakte er een ware koppeltijdrit van, maar na 50 kilometer op kop te hebben gereden moest Van Emden (Tjallingii had zich al laten lossen) toch toekijken hoe het flink uitgedunde peloton over hem heen ging. Op dat moment ging de 26-jarige Sonny Colbrelli van Bardiani -CSF ten aanval, maar tijdens zijn demarrage bleef hij hangen achter de camera van een niet oplettende toeschouwer.

In de laatste kilometer probeerden Sean De Bie en Eduard-Michael Grosu nog weg te komen uit de voorste groep. Lange tijd leken zij kans te maken op de overwinning, maar in de laatste meters werden zij toch overvleugeld door de beste sprinters. Nizzolo was de snelste, maar week met een professionele slinger van zijn lijn waardoor hij werd teruggezet, waarna Arndt de etappezege toegekend kreeg.

Trofeo Senza Fine

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: