Ster ZLM Toer met zeven ploegen uit de WorldTour   Leave a comment

_DSC4901

De organisatie van de 30e editie van de Ster ZLM Toer – Grote Prijs Jan van Heeswijk heeft bekendgemaakt dat er 7 WorldTour-teams aan het vertrek voor de proloog in Goes staan.

_DSC4922

Naast LottoNL-Jumbo staat ook Giant-Alpecin aan het vertrek, evenals Roompot-Oranje Peloton en zes Nederlandse continentale formaties. De overige WorldTour-teams zijn: Etixx-Quick-Step, Lotto Soudal, IAM Cycling, Cannondale en het BMC Racing Team. Naast de zeven ploegen van het hoogste niveau, staan er met Wanty-Groupe Gobert, Topsport Vlaanderen-Baloise, Cofidis, Team Wilier Triestina- Southeast, Drapac en dus Roompot-Oranje Peloton ook nog eens zes ProContinental-equipes aan de start. Deze vult de organisatie aan met negen formaties van het Continental-niveau.

_DSC4833

Voor veel renners geldt de Ster ZLM Toer als generale repetitie op de Tour de France die twee weken later met Le Grand Départ in Mont-Saint-Michel, een klein en rotsachtig schiereiland gelegen in een grote baai aan de monding van de Couesnon in de regio Bretagne zal starten.

De vijfdaagse rittenkoers door het zuiden van Nederland en de Belgische Ardennen wordt dit jaar verreden van woensdag 17 tot en met zondag 21 juni.

Deelnemende ploegen Ster ZLM Toer 2016:

_DSC4636

WT-Teams:

Lotto Soudal, Giant-Alpecin, Etixx-Quick-Step, LottoNL-Jumbo, BMC Racing Teams, Cannondale Pro Cycling en IAM Cycling.

Pro-Continental- Teams:

_DSC4568

Topsport Vlaanderen-Baloise, Drapac. Wanty-Groupe Gobert, Roompot-Oranje Peloton, Wilier Triestina-Southeast en Cofidis Solutions Crédits.

_DSC4573

Continental- Teams:

Join-s|De Rijke, Jo Piels, Metec-TKH,Rabobank, Baby-Dump, Parkhotel Valkenburg, Verandas Willems, Crelan-Vastgoedservice enTeam 3M.

_DSC4963

 

 

Posted 30 mei 2016 by toncarnas in Europe Tour

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: