Welling keert terug met een nieuwe Nederlandse ploeg.   Leave a comment

Adobe Stroetinga

Ton Welling keert met een nieuwe ploeg terug in het Nederlandse wielerpeloton. De oud-teammanager van het continentale Koga Cycling Team en SEG Racing Academy gaat van start in het seizoen 2017 met een gecombineerde baan- en wegploeg.

Het contract met sponsor Vlasman BV, specialist op het gebied van sloopwerk, asbestsanering, boor en zaagwerkzaamheden, uit Alphen aan den Rijn is in principe voor vijf jaar. Momenteel worden er nog gesprekken met enkele andere bedrijven gevoerd en zijn er ook al enkele toezeggingen binnen. Het tenue zal geel-rood-zwart zijn en de eerste renner heeft inmiddels toegezegd.

De ploeg wordt een mix tussen baan- en wegrenners. De 39-jarige Peter Schep uit Amersfoort, de voormalige baanspecialist, die vanaf 2014 eerst als renner later als ploegleider voor Welling heeft gewerkt wordt daarbij betrokken.

De intentie is dat er met vijf baanrenners en zes wegrenners wordt gewerkt. Welling hoopt als LSE-ploeg op een wildcard voor de Topcompetitie. Maar gaat met zijn nieuwe team ook voor de amateurklassiekers en eventueel met een wildcard richting de 1.1-koersen.Verder is het de bedoeling een aantal buitenlandse wedstrijden te rijden, maar dat is niet het hoofddoel. Wel wil de formatie zes beloften hebben voor deelname aan de Olympia’s Tour.

_DSKoga

Posted 3 juni 2016 by toncarnas in Nationaal, Nieuws

Tagged with ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: