Denemarken kandidaat Grand Départ in 2018   Leave a comment

Kopenhagen

3-deense-vlag

Denemarken hoopt in 2018 de start van de Tour de France te organiseren en hoopt een proloog en 2 ritten in lijn toegewezen te krijgen. Een afvaardiging van de Deense hoofdstad heeft vandaag het bidbook overhandigd aan Christian Prudhomme, voorzitter van ASO.

Over twee weken begint de editie van dit jaar, maar de organisatie is ondertussen al druk bezig met de invulling voor de komende jaren.

Denemarken heeft de ambitie om in 2018 de Tourstart te geven, zo communiceerde de minister van Economische Zaken

Troels Lund Poulsen

Troels Lund Poulsen

Het Scandinavische land trekt 90 miljoen Deense kronen (12 miljoen euro) uit en hoopt dat het een proloog en twee ritten in lijn toegewezen krijgt van Tourorganisator ASO. De overheid en de regio’s met de gemeenten waar de beoogde route doorheen loopt, zijn al akkoord, zei de minister Troels Lundt Poulsen op de zender Denmark TV2.

De Tour de France is een van de grootste sportevenementen ter wereld met 3,5 miljard tv-kijkers. Denemarken is een toonaangevende wielernatie en dat moeten we laten zien.

De Deense hoofdstad Kopenhagen aan de oostkust van het eiland Seeland is officieel in de running voor het Grand Départ. De stad is niet onbekend met grote wielerevenementen. In 2011 organiseerde de Scandinavische stad met veel succes het wereldkampioenschap wielrennen. Vervolgens staat er nog een etappe van Roskilde naar Odense in de regio Zuid-Denemarken (Syddanmark) op het verlanglijstje. Op dag drie hopen de Scandinaviërs op een 2e rit in lijn vanuit vertrekplaats Vejle naar Sonderborg.

Als ASO het bidbook niet accepteert, zullen de lokale organisatoren in Denemarken zich kandidaat stellen voor de Grand Départ van 2019, 2020 of 2021. In januari wees Tour-organisator ASO het Grand Départ 2017 nog officieel toe aan Düsseldorf.

tour-de-france-logo-on-france-flag_1920x1080_746-hd

 

Posted 20 juni 2016 by toncarnas in Nieuws, Tour de France

Tagged with ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: