Tour de France 2016: Selectie IAM Cycling   Leave a comment

_DSC5116

zwitsersevlag

Het Zwitserse IAM Cycling heeft zijn negenkoppige selectie voor Le Grand Départ in Mont-Saint-Michel regio Bretagne bekend gemaakt.

De 29-jarige sterke klassementsrenner Mathias Frank uit Roggliswil in het kanton Luzern wordt uitgespeeld als kopman. Vorig jaar stelde Frank niet teleur en werd achtste in het eindklassement. De Zwitser nam al drie keer deel aan de Tour in 2010,2014 en 2015.

Met de 27-jarige Jarlinson Pantano uit Cali (COL), winnaar van de slotetappe met start en finish in Davos in de voorbije Tour de Suisse en vierde in het eindklassement, heeft het team een andere belangrijke troef in handen.

Stef+Clement

Net als vorig jaar maakt Stef Clement deel uit van de Tourselectie van de WorldTour-formatie. Voor de 33-jarige Clement woonachtig in Made gemeente Drimmelen wordt het zijn zesde Tour en zijn zestiende deelname aan een grote ronde.

De 32-jarige Dries Devenyns uit Leuven in Vlaams Brabant schreef vorige maand de Baloise Tour of Belgium op zijn naam.

De 22-jarige Sondre Holst Enger uit Horten in de provincie Vestfold in Zuid-Noorwegen won in april de slotrit in de Tour of Croatia.

_DSC5228

Tourselectie IAM Cycling:

Jérôme Coppel, Stef Clement,Martin Elmiger, Mathias Frank, Reto Hollenstein, Sondre Holst Enger, Oliver Naesen, Leigh Howard en Jarlinson Pantano.

_DSC5335

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: