03-07 TOUR 2016 – PARCOURS RIT 02: Saint-Lô – Cherbourg, 183 km   Leave a comment

Saint-Lô

Saint-Lô

De 2e rit in lijn start in Saint-Lô en voert over 183 kilometer naar Cherbourg-En-Cotentin. In de diepe finale wacht een lastige aankomst op de Côte de la Glacerie. De startplaats was nog niet eerder als etappeplaats opgenomen in de Tour.

De aankomstplaats Cherbourg is een stad in Normandië in het noordwesten van Frankrijk. Het is de meest noordelijke stad op het schiereiland Cotentin en is een zeehaven aan  “Het Kanaal”  waarbij de meerderheid van de veerdiensten uitgebaat wordt door Brittany Ferries naar Poole en Portsmouth.

Cherbourg p

Cherbourg

De haven van Cherbourg is tevens de militaire standplaats voor een deel van de Franse marine. De stad was tijdens de Tweede Wereldoorlog van groot strategisch belang voor de geallieerden vanwege de zeehaven van die stad. De stad werd tijdens de Slag om Cherbourg ingenomen door Amerikaanse troepen en deed daarna onder meer dienst als eindstation voor de PLUTO brandstof pijpleiding.

TDF16_PROFIL-ETAPE_02

Het venijn van de tweede etappe zit aan het eind van de rit, wanneer de steile klim van de Côte de la Glacerie van de derde categorie opduikt. Het is een steile muur van 1.800 meter lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,7% met steile stroken van 14%. Er zal een serieuze schifting plaatsvinden in de laatste kilometers van de etappe.

GREG VAN AVERMAET

GREG VAN AVERMAET

Vorig jaar behaalde Greg Van Avermaet een zwaarbevochten overwinning in de dertiende etappe van Muret naar Rodez met aankomst op de Côte de la Selve in het département Aveyron. De 30-jarige Belg uit Lokeren klopte Peter Sagan in een sprint bergop, nadat Wilco Kelderman in de laatste vijfhonderd meter werd bijgehaald. De temperatuur flirtte die dag met een temperatuur van boven de 40 graden en geselde het peloton een hele dag lang. De aankomst vandaag naar Cherbourg-En-Cotentin toont grote gelijkenissen met de slotklim van die dag.

Er ligt dus een grote kans op de gele trui voor de Flandrien van het Jaar 2015 met de lastige aankomst in Cherbourg. De finale is te zwaar voor de pure spurters.

tour-de-france-gele-trui-2014

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: