04-07 TOUR 2016 – PARCOURS RIT 03 Granville – Angers, 223,5 km   Leave a comment

Granville

Granville maakt deel uit van het  departement Manche regio Basse-Normandie. De startplaats is gelegen op het schiereiland Cotentin aan de monding van de Bosq en Pointe du Roc (Cap Lihou) welke de baai van Mont-Saint-Michel gedeeltelijk afsluit.

Angers

Angers

Aankomstplaats Angers is de hoofdstad van het departement Maine-et-Loire en ligt 300 km ten zuidwesten van Parijs. Het gebied rond Angers staat bekend onder de provinciale naam Anjou. Het stadje ontving al 17 keer de Tour de France. De laatste keer was in 2004, toen Tom Boonen  de zesde etappe van Bonneval naar Angers won.

_DSC8074

Tom Boonen

De Belgische fans hadden er bijna een week op moeten wachten, maar in Angers sloeg de Bom van Balen eindelijk toe. De renner van Quick Step-Davitamon klopte er na 196 kilometer in de spurt Stuart O’Grady, Erik Zabel, Danilo Hondo en Baden Cooke. Daarmee loste Boonen de hooggespannen verwachtingen in.

TDF16_PROFIL-ETAPE_03

De etappe is één van de langste ritten van deze Tour. Met als enige obstakel van de dag een heuvel van de vierde categorie de Côte de Villedieu les Poeles (192 meter). Het parcours biedt met zijn smalle en open wegen alle ingrediënten voor een attractieve koers, maar dan moet het wel waaien. De rit is waarschijnlijk voorbestemd om te worden gewonnen door een sprinter.

_DSC8233

Dylan Groenewegen

Alles lijkt te wijzen op een gecontroleerde koers met vermoedelijk op het eind een massasprint, maar schijn bedriegt. Er bestaat een gerede kans dat een puncheur Le Maillot Jaune verovert.

Posted 3 juli 2016 by toncarnas in Tour de France, WorldTour

Tagged with ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: