05-07 TOUR 2016 – PARCOURS RIT 04 : Saumur – Limoges 237,5 km   Leave a comment

Saumur 2

Saumur

Vanuit Saumur in het departement Maine-et-Loire (regio Pays de la Loire) krijgt het Tour-peloton de langste etappe van La Grande Boucle 2016 voor de wielen. Saumur ligt in de wijnstreek van de Loirevallei  en heeft een Appellation d’ Origine Controlée.

Limoges 2

Limoges

Aankomstplaats Limoges is de hoofdstad van de regio Limousin en het departement Haute-Vienne. De stad ligt aan de rivier de Vienne. In 1768 werd hier porseleinaarde ontdekt, en vanaf dat moment is Limoges bekend om zijn porselein.

TDF16_PROFIL-ETAPE_04

De karavaan trekt in de vierde rit in zuidoostelijke richting door het vlakke landschap van Poitou naar Limoges. Op 55,5 kilometer voor de streep wacht er nog een heuvel van de vierde categorie de Côte de la Maison Neuve (283 meter).

De kans op een massasprint is groot, alleen een westenwind en waaiers kunnen van invloed en een belangrijke nadelige factor zijn.

Als het peloton in de finale bij elkaar blijft zullen de sprintersploegen het tempo bepalen en het commando gaan overnemen voor een gecontroleerde koers eindigend in een massasprint.

De etappe biedt een decor dat uitnodigt tot een spannende finale met een hellende aankomststrook in de straten van Limoges (264 meter).

tour-de-france-logo-on-france-flag_1920x1080_746-hd

 

 

Posted 4 juli 2016 by toncarnas in Tour de France, Wordpress

Tagged with

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: