13-07 TOUR 2016 – PARCOURS RIT 11 Carcassonne – Montpellier 164 km   Leave a comment

Carcassonne

Vanuit Carcassonne in het departement Aude voert de etappe het peloton in zuidoostelijke richting naar Montpellier. Carcassonne ligt in de regio Languedoc-Roussillon tussen de Alpen en de Pyreneeën. De stad ligt aan beide kanten aan de oevers van de rivier de Aude en ook het Canal du Midi gaat door de stad. Het is één van de best behouden Middeleeuwse steden in Europa. De oude binnenstad is dan ook opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Montpellier 2

Montpellier

Finishplaats Montpellier is een stad in het departement Hérault in de regio Languedoc-Roussillon. Montpellier heeft een historisch stadscentrum met vele smalle straatjes met winkeltjes en veel bezienswaardigheden.

TDF16_PROFIL-ETAPE_11

Zodra het peloton de vestingmuren van Carcassonne verlaten heeft, rijdt het over vrij vlak terrein richting Montpellier. Onderweg zijn er twee heuvels van de vierde categorie die bedwongen moeten worden. Na 38 kilometer de Côte de Minerve (245 meter) en na 57 kilometer de Côte de Villespassans (207 meter). Het lijkt er dan ook op dat een pure sprinter er met de buit in de rit vandoor zal gaan.

André Greipel

André Greipel

De laatste twee keer dat het peloton in Montpellier aankwam, was het woord aan de rappe mannen. In 2013 passeerde de 31-jarige André Greipel uit Rostock in de deelstaat Mecklenburg-Vor-Pommern als eerste de streep en twee jaar daarvoor zegevierde de 27-jarige Mark Cavendish uit Douglas (Isle of Man). Een herhaling voor beide heren lijkt haalbaar.

Niet alle renners zullen er zin in hebben om er vandaag vol voor te gaan, met loodzware etappes voor de boeg, dus er liggen zeker kansen op een dagzege voor de vrijbuiters in het peloton.

Montpellier is een vertrouwde pleisterplaats in de Tour. Al 31 keer eerder werd de Zuid-Franse stad in de route opgenomen, meestal als finishplaats. Na de afloop van de rit kunnen de renners direct naar hun hotel, want de 12e etappe naar de Mont Ventoux gaat hier van start.

tour-de-france-logo-on-france-flag_1920x1080_746-hd

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: