16-07 TOUR 2016 – PARCOURS RIT 14 Montélimar – Villars-les-Dombes 208 km   Leave a comment

Montélimar

Montélimar

Vanuit Montélimar in het departement Drôme (regio Rhône-Alpes) koersen de renners in noordoostelijke richting naar Villars-les-Dombes.

Villars-les-Dombes

Villars-les-Dombes

De overgangsetappe biedt één van de laatste kansen voor de snelle mannen in het peloton. Onderweg krijgen de renners 3 beklimmingen van de vierde categorie te overbruggen. Na 20 kilometer wacht de eerste klim de Côte de Puy-Saint-Martin (394 m), gevolgd door de Côte du Four a Chaux ( 470 m) en na 101 kilometer de Côte d’ Hauterives (424 m).

TDF16_PROFIL-ETAPE_14De finishplaats in het departement Ain (regio Rhône-Alpes) biedt een aparte aankomst namelijk bij een groot vogelpark het Villars-les-Dombes Parc des Oiseaux.

Het zal voor de sprintersploegen moeilijk worden om het peloton bijeen te houden. Het gaat heuvel op en heuvel af met opeenvolgende stukken vals plat. De druk zal groot zijn op de schouders van de sprintkanonnen, want na vandaag hebben ze alleen in Bern en Parijs nog kans op een succes.

Jens-Voigt-TOC-2014-stage-4

Jens Voigt

Montélimar de hoofdstad van de Nougat (noga) figureerde al eerder als aankomstplaats in de Tour 2006. Jens Voigt schreef in Montélimar de 13e etappe op zijn naam. Der Jens uit Berlijn van Team CSC maakte deel uit van een kopgroep van vijf man, die meer dan twintig minuten voorsprong had op het peloton. Het was dezelfde etappe waar Oscar Pereiro Sio de gele trui veroverde.

 

 

 

Posted 15 juli 2016 by toncarnas in Tour de France, WorldTour

Tagged with ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: