17-07 TOUR 2016 – PARCOURS RIT 15 Bourg-en-Bresse – Culoz 160 km   Leave a comment

Bourg-en-Bresse

Bourg-en-Bresse

Het peloton vertrekt uit Bourg-en-Bresse in het departement Ain (regio Rhône-Alpes) in het oosten van Frankrijk. Bourg ligt aan de voet van de Jura, een gebergte aan weerszijden van de grens tussen Frankrijk en Zwitserland. De stad ligt 60 km ten noordoosten van Lyon en 50 km van Lons-Le-Saunier.

De korte etappe voert met 6 gecategoriseerde beklimmingen waaronder de Grand Colombier door het middengebergte naar aankomstplaats Culoz in het departement Ain De gemeente is voor de eerste keer gastheer in de Tour.

Culoz 3

Culoz

De koers kan vandaag wel hard gemaakt worden. Een groep die vroeg in de aanval gaat is bijvoorbeeld niet volledig kansloos. Maar het meest waarschijnlijk is dat een uitgedund peloton naar de voet van de slotklim rijdt.

TDF16_PROFIL-ETAPE_15

Het is een opeenvolging van steile colls en snelle afdalingen met de Col du Berthiand (1.Cat.), Col du Sappel (2.Cat.), Col de Pisseloup (3.Cat.), Col de la Rochette (3.Cat.), Met een passage op 47 kilometer voor de meet van de Col du Grand Colombier (1.501 m). De col van de buitencategorie is 18.3 km lang. Over deze afstand wordt er 1.255 hoogtemeters overbrugd. Het gemiddelde stijgingspercentage van de klim is bijgevolg 6,8 %. Na de voorlaatste beklimming maken de renners zich op voor een slotronde.

Col du Grand Colombier

Col du Grand Colombier

Het absolute hoogtepunt van die omloop is de Lacets du Grand Colombier (891 m). De col van de eerste categorie is 8,4 kilometer lang en ligt op 14 kilometer van de streep. Het gemiddelde stijgingspercentage is 7,6%. Na het ronden van de slotklim volgt er een snelle en technische afdaling naar aankomstplaats Culoz (238 m).

De Tour wordt op deze dag niet gewonnen, maar kan er net als op de Mont Ventoux ontploffen en wel verloren worden.

 

Posted 16 juli 2016 by toncarnas in Tour de France, WorldTour

Tagged with ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: