21-07 TOUR 2016 – PARCOURS RIT 18 Sallanches – Mégève (klimtijdrit) 17 km   Leave a comment

sallanches 2

Sallanches

Het startpodium van de korte en lastige klimtijdrit van 17 kilometer in de Alpen staat opgesteld in Sallanches in het departement Haute-Savoie regio Rhône-Alpes. De stad met wielerhistorie ligt op de verbinding tussen Genève en Chamonix aan de voet van de Mont-Blanc. Er werd hier twee keer eerder in de omgeving van dit Alpenstadje het wereldkampioenschap wielrennen betwist.

De berg-chronorace voert naar skiresort Mégève en is opgedeeld in 2 beklimmingen en zal het klassement doen herschikken. Tussen vertrek en aankomst liggen er nogal wat hoogtemeters.

TDF16_PROFIL-ETAPE_18-1024x724

Na een aanloop van 6,5 kilometer wacht de eerste klim van de dag met een lengte van 2,5 kilometer en voert naar een hoogte van 810 meter. Met een stijgingspercentage van 9,4%, waarvan het steilste gedeelte van de klim de 11% aantikt. Na passage van de top gaat het niet in een dalende lijn maar blijft het op niveau over een afstand van 1 kilometer met een gedeelte vals plat.

Daarna wordt het weer steiler naar de top van de Côte des Choseaux op 1.230 meter hoogte. De tweede klim na 14,5 kilometer is een stuk langer met een lengte van 3,1 kilometer maar een stuk minder steil met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,4% en een steilste sectie van 8,3%.

Côte des Choseaux

Na het ronden van de top rest er nog 2.5 kilometer naar de streep in Mégève, waar de Tour nog nooit eerder arriveerde.

Onderweg zijn er drie meetpunten waarop de tussentijd wordt genoteerd. Na de passage van het eerste meetpunt na 6,5 kilometer de Côte de Domancy krijgen we een eerste indicatie hoe de renners ervoor staan. Het tweede meetpunt is na 10 kilometer in Combloux (978 m).Het derde meetpunt volgt na 13,5 kilometer afgelegd te hebben Les Berthelets (1.135 m).

christopher-froome

De klimtijdrit is een niet veel gebruikte discipline in La Grande Boucle.De laatste klimtijdrit over 32 kilometer was in de 17E etappe van de Tour 2013. Chris Froome schreef die etappe tussen Embrun en Chorges op zijn naam.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

 

Posted 20 juli 2016 by toncarnas in Tour de France, WorldTour

Tagged with ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: