24-07 TOUR 2016 – PARCOURS RIT 21 – Chantilly – Parijs 113 km   Leave a comment

Parijs, Champs-Élysées

Parijs, Champs-Élysées

Na drie enerverende weken en ruim 3.519 afgelegde kilometers sinds het vertrek vanuit het rotsachtige eilandje Mont Saint-Michel aan de Normandische kust bereiken de renners vandaag de stad aan de oevers van de Seine de lichtstad Parijs. De ervaring leert dat er tot aan het oprijden van de Champs-Élysées rustig gekoerst wordt maar een massasprint is bijna onvermijdelijk in de afsluitende rit in de grootste stad en regeringszetel van Frankrijk.

Chantilly

Chantilly

Als startplaats koos Amaury Sport Organisation dit jaar voor Chantilly in het departement Oise (regio Picardië). Bekend is het Kasteel van Chantilly dat zich bevindt zich in de vallei van de Nonette, een zijrivier van de Oise  Chantilly ligt ongeveer 60 kilometer ten noorden van Parijs.

De laatste etappe met na 32,5 kilometer een Col van de vierde categorie de Côte de l ’Ermitage (900 meter à 7%) is traditioneel een prooi voor de sprinters.

Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen

De klassementen staan vast. Met acht snelle ronden van bijna 7 kilometer op de Champs-Élysées neemt het peloton afscheid van de Tour 2016.

TDF16_PROFIL-ETAPE_21

De grote sprintkanonnen horen een zege op de Champs-Élysées eigenlijk op hun palmares te hebben bijgeschreven. Mark Cavendish heeft er vier, maar het is ook alweer vier jaar geleden dat hij voor het laatst de snelste was in Parijs. In 2013 en 2014 ging de zege naar Marcel Kittel en in de vorige editie won een andere Duitser de 33-jarige André Greipel uit Rostock in de deelstaat Mecklenburg-Vor-Pommern. De Gorilla pakte in de lichtstad zijn vierde zege in de Tour 2015.

La Course:

Anna van der Breggen

Anna van der Breggen

In de derde editie van La Course rijden de vrouwen op de laatste dag van de Tour eerst hun rondjes over de Champs Élysées en om de Arc de Triomphe. Aan de andere kant vormt de Jardin des Tuileries en het tunneltje dat de Pont Royal met de Rue de Rivoli verbindt het einde van het parcours.

Het rondje moet 13 keer worden afgelegd voor er na 90 kilometer, voor de aankomst van de slotrit van La Grande Boucle, rond 15.00 uur tegenover het Petit Palais gefinisht wordt.

Het evenement voor vrouwen staat in ieder geval voor de komende drie jaar op de agenda van ASO.

Parijs_eiffel

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: