Nieuwe Britse en Ierse beroepsrenners vakbond – BIPCA   Leave a comment

bipca

De internationale wielerwereld is een nieuwe nationale rennersvakbond rijker. Het initiatief van de nieuwe belangenvereniging werd in januari genomen toen 34 Britse en Ierse renners lieten weten een eigen belangenbehartiger te willen in de CPA, de internationale rennersvakbond.

Chris Froome is een van de bestuursleden, net als Alex Dowsett, Matt Brammeier en Kristian House. De chairman van BIPCA (British and Irish Professional Cyclists’ Association) is Ben Greetham.

Ben Greetham

Ben Greetham

De internationale beroepsrenners vakbond CPA is een vereniging van alle nationale rennersvakbonden en heeft een permanente zetel in verschillende UCI commissies en de UCI Cycling Council, waardoor het invloed kan uitoefenen op het beleid van de UCI. De VVBW (Vereniging voor beroepswielrenners) met als voorzitter de oud-profwielrenner Bobby Traksel vertegenwoordigt in de CPA de Nederlandse profwielrenners.

Bobby Traksel

Bobby Traksel

In Noord-Amerika werd vorig jaar een gelijksoortige vakbond opgericht, ANAPRC. Internationaal groeit het draagvlak onder renners om zelf actief de toekomst van de professionele wielersport uit te tekenen. Het onzeker economisch model van de wielersport en de recente discussie over rennersveiligheid stimuleren deze trend.

Posted 27 juli 2016 by toncarnas in Nieuws

Tagged with , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: