Vuelta a España 2016: Caja Rural-Seguros RGA   Leave a comment

Caja Rural

Caja Rural

spanje%20vlag

Caja Rural heeft de selectie voor de Vuelta à España bekend gemaakt. De Spaanse formatie uit de autonome regio Navarra trekt met zeven Spanjaarden, een Portugees en een Brit naar het startpodium van de 71e editie van de Vuelta.

Voor de Pro Continentale formatie, die dankzij een wildcard aan de start komt, is de Vuelta de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

Eduard Prades

Eduard Prades

In mei van dit jaar werd de Philadelphia International Cycling Classic gewonnen door Eduard Prades. De 29-jarige Spanjaard van Caja Rural-Seguros RGA was in de omhooglopende slotkilometer de sterkste van een uitgedund peloton. Hij volgde zijn ploeggenoot Carlos Barbero op in Philadelphia.

De tweede etappe in de Ronde van Turkije (2.BC) werd een prooi voor de Spanjaard Pello Bilbao. De 26-jarige renner van Caja Rural soleerde na 154,1 kilometer in Kapadokya naar de zege en rondde het numerieke overwicht van zijn team perfect af. Ploegmaat Jose Gonçalves werd enkele tellen later tweede.

José Gonçalves

José Gonçalves

De 27-jarige Gonçalves werd eindwinnaar in de Ronde van Turkije (cat. 2.BC). In augustus schreef de Portugees de zevende etappe in de Ronde van Portugal op zijn naam. De thuisrijder versloeg Samuel Caldeira en Francesco Gavazzi in de massasprint.

Jaime Rosón

Jaime Rosón

Ploeggenoot Jaime Roson won in Turkije de bergetappe naar Elmali De 23-jarige Spanjaard van Caja Rural was na een rit met aankomst bergop de sterkste renner tijdens de beklimming van de Göğübeli. Hij versloeg in de laatste meters Przemyslaw Niemiec. De 26-jarige Jasper Ockeloen van Parkhotel Valkenburg was op een dertiende plaats de beste Nederlander.

De 22-jarige Hugh Carthy maakt dit jaar indruk door de Vuelta Asturias op zijn naam te schrijven. Ook werd de Brit verrassend negende in de Ronde van Catalonië en won het jongeren klassement. Volgend seizoen rijdt hij in de WorldTour voor het Amerikaanse Cannondale-Drapac.

Hugh Carthy

Hugh Carthy

Drie renners binnen de selectie maken voor het eerst hun opwachting in de Spaanse drieweekse ronde. Het gaat om de Spanjaarden Eduard Prades, Jaime Roson en de Brit Hugh Carthy.

Selectie Caja Rural-Seguros RGA voor de Vuelta a España 2016:

David Arroyo, Pello Bilbao, Ángel Madrazo, Lluis Mas Bonet, Sergio Pardilla, Eduard Prades, Jaime Roson, José Gonçalves en Hugh Carthy.

Caja Rural

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: