VUELTA 2016 – PARCOURS RIT 01: Balneario Laias – Castrelo de Miño (Ourense), TTT- 29.4 km.   Leave a comment

Balneario Laias

Balneario Laias

De 71e editie van de Vuelta a España start voor de zesde keer op rij met een ploegentijdrit, waar de eerste tijdsverschillen zullen worden gemaakt. Het startpodium staat opgesteld in Balneario Laias in de provincie Ourense regio Galicië.

De Vuelta start en finisht in de eerste vier ritten in de bestuurlijk autonome regio Galicië in het uiterste noordwesten van het Iberisch schiereiland. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Spaanse wielerronde dat deze vertrekt uit deze provincie.

Castrelo de Miño

Castrelo de Miño

Dit jaar moeten de renners vol aan de bak over 29,4 kilometer om geen tijdverschillen aan de broek te krijgen. De start is ter hoogte van het Laias Health Resort. Vanaf die locatie rijden de renners in bijna 30 kilometer richting Castrelo de Miño. Nog niet eerder finishte de Vuelta in dit westelijke dorpje.

Imprimir

Vorig jaar ontstond er veel ophef over het parcours aan de Costa del Sol. De organisatie van de Vuelta besloot de openingsetappe van de 70ste editie van de Vuelta, een ploegentijdrit van 7,4 kilometer tussen Puerto Banús en Marbella aan te passen. De renners moesten onder meer over grindpaden, zandwegen, een houten voetgangersbrug en rubberen matten. Na inspectie van het parcours besloot de organisatie de ploegentijdrit over de oorspronkelijke ‘wegen’ te rijden, maar dat de tijden niet meetelden voor het klassement. Het ploegenklassement werd echter wel opgemaakt.

BMC 2 BMC C

Grote favoriet is opnieuw de regerend wereldkampioen ploegentijdrit het BMC Racing Team. Vorig jaar werd door BMC de ploegentijdrit nipt gewonnen. Met het komend WK over 2 maanden in Qatar een goede testmeting voor alle teams.

Vuelta 2016

 

 

Posted 19 augustus 2016 by toncarnas in Ronde van Spanje, WorldTour

Tagged with ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: