VUELTA 2016 – PARCOURS RIT 2: Ourense – Baiona 160,8 km   Leave a comment

Ourense

Ourense

Vanuit Ourense de hoofdstad van de gelijknamige provincie vertrekt de tweede etappe  in westelijke richting naar de vakantieplaats Baiona. Het is een schilderachtig plaatsje op de grens met Portugal in de provincie Pontevedra.

De zwaarste beproeving van de dag krijgt het peloton na 79,7 kilometer met de top van de eerste berg van deze Vuelta de Alto de Fontefria. De berg van de derde categorie is 790 meter hoog en de weg naar de top is 8,2 kilometer lang. Het gemiddeld stijgingspercentage van de klim is 3,2%. De berg ligt net achter de haven van Baiona.

Onderweg passeren de renners de indrukwekkende restanten van het middeleeuwse voormalig pelgrimsoord Hospital de Montouto. Na de lange afdaling richting Ponteareas wachten er nog een drietal niet noemenswaardige hellingen.

Hospital de Montouto

Hospital de Montouto

In de provincie Pontevedra wacht er op de Avenida Samil in Vigo een sprint intermdio met punten voor de Clasificación por Puntos.

Waar een klimmer/sprinter met een goed eindschot zal gaan voor de eerste bergtrui zal de druk bij de specialisten van dienst van de sprintersploegen groot zijn voor de eerste sprinttrui en een ritzege in de straten van Baiona.

Baiona

Baiona

De havenstad Baiona zorgde in de Vuelta 2013 voor een lastige aankomst. In de 2e etappe van Pontevedra naar Baiona eindigde de rit met een korte en steile aankomst op de Alto do Monte da Groba van de eerste categorie. Nicolas Roche schreef die etappe op zijn naam. De Iers/Franse klimmer van Saxo-Tinkoff was op de klim van 11 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,6%, de sterkste van een groep van vier renners die het uitgedunde peloton voorbleef.

Ourense

Ourense

 

 

Posted 20 augustus 2016 by toncarnas in Ronde van Spanje, WorldTour

Tagged with

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: