VUELTA 2016 – PARCOURS RIT 4: Betanzos – San Andrés de Teixidó (Cedeira)163,5 KM   Leave a comment

Betanzos

Betanzos

Vanuit Betanzos in de provincie A Coruña vertrekt het peloton in rit vier naar San Andrés de Teixidó (Cedeira) aan de Atlantische Oceaan. In dit noordelijke plaatsje bevinden zich de hoogste kliffen van het Europese vasteland.

De etappe voert door het gebergte van de regio Galicië. De streep is getrokken op de Mirador Vixia de Herbeira. Nog niet eerder startte de Vuelta vanuit de oude provincie hoofdstad Betanzos.

San Andrés de Teixidó

San Andrés de Teixidó

Na een Spaans vlakke aanloop wacht na 28 km de eerste van 2 heuvels van de 3e categorie de Alto Da Serra Capela (425 m – 6,5 km à 4,5%, Na een korte afdaling gevolgd door de Alto Monte Caxado (670 m – 7,3 km à 4,5%).

Daarna gaat het in een dalende lijn en rijdt het peloton door een golvend landschap naar de streep op de Mirador Vixia de Herbeira (600 m)van de 2e categorie.

De klim is bijna 11,2 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,8% en kent twee fases. Het eerste gedeelte van 8 kilometer is het relatief makkelijke gedeelte. Daarna volgt er een korte afdaling van bijna 2 kilometer, waarna het lastige gedeelte begint met steile secties die de 16% aantikken. Daarnaast kan de wind vrij spel hebben in de laatste twee kilometer.

Imprimir

Als het peloton in de finale bij elkaar blijft zullen de sprintersploegen het tempo bepalen en het commando gaan overnemen voor een gecontroleerde koers eindigend in een massasprint.

Niets om de klassementsmannen te verontrusten natuurlijk, maar voor de bergtrui zal er wel weer flink gestreden worden. Bijna alle renners met ambities voor een goed klassement zullen erbij zijn

De finish bij Mirador Vixia de Herbeira heeft een geweldig uitzicht over de Atlantische oceaan en de ruige kust van Galicië.

San Andrés de Teixidó

Posted 22 augustus 2016 by toncarnas in Ronde van Spanje, WorldTour

Tagged with

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: