VUELTA 2016 – PARCOURS RIT 7: Maceda – Puebla de Sanabria 158,5 km.   Leave a comment

Maceda

Maceda

De Vuelta-karavaan vervolgt zijn weg vanuit Maceda in de provincie Ourense in zuidwestelijke richting naar Puebla de Sanabria. Het is een schilderachtig stadje met stadsmuren in de provincie Zamora in de regio Castilië en León. Het wordt gedomineerd door een kasteel de Castelo de Maceda dat strategisch op het hoogste punt werd gebouwd. Het dorp zelf is niet heel bijzonder, maar dat heeft de organisatie er niet van weerhouden om het de start van deze etappe te gunnen.

De Vuelta gaat de zevende dag in, maar de karavaan is niet ver verwijderd van de startplaats Laias aan het begin van deze Ronde.

Etappe-7-Profile

De renners vertrekken in zuidwestelijke richting om na 25,3 kilometer de top van de Puerto de Allaniz op een hoogte van 750 meter te ronden. Het is een klim van de 3e categorie met een lengte van 6,8 kilometer à 4,4%. De klim van de niet al te lastige heuvel is geschikt terrein voor aanvallers om een kopgroep te formeren.

Na een korte afdaling gaat het in oostelijke richting naar Verín op de N-525 en volgt er een flinke afdaling naar het dal van de Rio Támega. Zodra de renners de rivier zijn overgestoken, loopt de weg steil omhoog naar de top op 890 meter van de Alto de Fumaces. Het is een klim van de 3e categorie van 11,2 kilometer lang à 4,3 %. De steilste sectie tikt de 9,9% aan. Na de top volgt er een steile afdaling.

Op 54,5 kilometer van de streep volgt er in A Gudiña (950 m) een sprint intermedio. Het is het moment dat het peloton na zeven dagen de regio Galicië verlaat en Castilië en Léon wordt bereikt.

De meeste heuvels in de rit met 2.600 hoogtemeters tellen niet mee voor de bergprijs, maar de slotklim naar de Alto de Padornelo in de provincie Zamora wel. De helling van de 3e categorie ligt op 18 kilometer van de meet. Na passage van de top op 1.310 meter volgt er een steile afdaling, waarna de laatste kilometers vlak zijn. Heel lastig is de klim niet (7 kilometer à 3,2%), maar met heuvel op en af kan het voor de sprintersploegen wel eens lastig worden om een jagend peloton in de slotfase bijeen te houden.

Puebla de Sanabria

Puebla de Sanabria

Waakzaamheid is dus geboden want er komen flink wat renners in aanmerking om voor de ritzege in de straten van Puebla de Sanabria mee te doen.

Posted 25 augustus 2016 by toncarnas in Ronde van Spanje, WorldTour

Tagged with

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: