VUELTA 2016 – PARCOURS RIT 8: Villalpando (Zamora) – La Camperona – Valle de Sabero 181,5 km   Leave a comment

Villalpando - Zamora

Villalpando – Zamora

De eerste week van de Vuelta eindigt in de provincie Léon regio Castilië en León met aankomst bergop op de loodzware Alto de la Camperona. Het startschot voor deze 8e etappe klinkt in Villalpando een kleine gemeente in de provincie Zamora.

De Alto de la Camperona van de eerste categorie debuteerde eerder als aankomst in de Vuelta 2014 en in de laatste 3 kilometer moesten de renners zien af te rekenen met hellende stroken die een stijgingspercentage van 19,5% aantikten.

etappe-8-profiel 2

In de rit van vandaag zijn er na een aantal heuveltjes geen noemenswaardige hindernissen, al is het in Spanje nooit écht iets vlak. Niet alle renners zullen daarom zin hebben om er vandaag vol voor te gaan, met loodzware etappes voor de boeg, dus er liggen zeker kansen op een dagzege voor de vrijbuiters in het peloton.

Op 8,5 kilometer van de streep volgt er in Sabero in de provincie León nog een sprint intermedio voor de Clasificación por Puntos.

Alto de La Camperona

Alto de La Camperona

Het venijn van de 8e etappe zit in de slotklim naar de top van de Alto de la Camperona. De klim naar een hoogte van 1.600 meter begint rustig maar al vrij snel wordt het steil met stijgingspercentage van 10%. De lengte van de klim is 8,5 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,4 %. Als de renners Sotillos de Sabero voorbij zijn gaat het pas echt beginnen. In de laatste 3 kilometer volgt een steil gedeelte waar een stijgingspercentage van 19,5 % wordt aangetikt. Het aantal hoogtemeters bedraagt 630 meter.

RYDER HESJEDAL

RYDER HESJEDAL

In de Vuelta a España 2014 won de Canadees Ryder Hesjedal uit Victoria in de provincie Brits-Columbia van Team Garmin-Sharp de veertiende rit. De Giro-winnaar van 2012 was in de zeer lastige etappe tussen Santander en La Camperona na een lange vlucht in de laatste meters sneller dan de Zwitser Oliver Zaugg (Tinkoff-Saxo). Op de derde plaats eindigde Imanol Erviti van Team Movistar.

Er zal vandaag een serieuze schifting in het klassement plaatsvinden en vermoedelijk zullen de verschillen behoorlijk groot zijn. Het zou zo maar eens een verrassende dag voor renners met de lange adem en een explosieve eindsprint bergop kunnen worden op de Alto de La Camperona.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: